Υπόθεση Φλόιντ: Βανδάλισαν σπίτι μάρτυρα υπεράσπισης του Ντέρεκ Σόβιν

αίμα γουρουνιού σε πόρτα σπιτιού
© CNNi

Αίματα γουρουνιού πέταξαν άγνωστοι στο παλιό σπίτι του ειδικού σε θέματα χρήσης βίας, Μπάρι Μπροντ, στην Καλιφόρνια, λίγες ημέρες αφότου εκείνος κατέθεσε προς υπεράσπιση του πρώην αστυνομικού Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ο βανδαλισμός του σπιτιού

Η επίθεση στο παλιό σπίτι του εμπειρογνώμονα έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν η Αστυνομία δέχτηκε κλήση ότι ένα σπίτι είχε πέσει θύμα βανδαλισμού. Ο τωρινός ένοικος του σπιτιού δήλωσε στην Αστυνομία πως ξύπνησε όταν άκουσε μια ομάδα ανθρώπων να ρίχνουν το κεφάλι ενός γουρουνιού στην εξωτερική πόρτα και να ραντίζουν το αίμα του στην πρόσοψη του σπιτιού, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

μπογιά σε σπίτι
© CNNi

Επίσης, όπως αναφέρεται, οι μαυροφορεμένοι εισβολείς έτρεξαν αμέσως μόλις το θύμα ειδοποίησε την Αστυνομία. Ωστόσο, ο βανδαλισμός προκάλεσε ζημιά περίπου 400 δολαρίων στον ιδιοκτήτη, ενώ η Αστυνομία διευκρίνισε πως ο Μπροντ ήταν ο προηγούμενος ένοικός του. Παρ' όλα αυτά, ανέφερε πως εδώ και πολλά χρόνια δεν είναι καν κάτοικος Καλιφόρνια.

γκράφιτι για Φλόιντ
© Jéan Béller / Unsplash

Τι κατέθεσε ο Μπροντ για την υπόθεση δολοφονίας του Φλόιντ

Να σημειωθεί πως τέσσερις μέρες νωρίτερα ο Μπάρι Μπροντ κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος πρώην αστυνομικός είχε δικαιολογημένα χρησιμοποιήσει το γόνατό του πάνω στον Τζόρτζ Φλόιντ για εννέα και πλέον λεπτά. Κατέθεσε, επίσης, πως δεν χρησιμοποίησε θανάσιμη βία και ότι «δρούσε με αντικειμενική λογικότητα».

Τέλος, η Αστυνομία της Σάντα Ρόζα, μετά την κατάθεση Μπροντ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαχώριζε τη θέση της από τις απόψεις του.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα