Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πόλη του Μισισίπι

ανεμοστρόβιλος στις ΗΠΑ
© AP

Ένας καταστροφικός ανεμοστρόβιλος σάρωσε την πόλη Τούπελο του Μισισίπι στις νότιες ΗΠΑ, χθες, αφήνοντας πίσω του κατεστραμμένες στέγες στέγες σπιτιών, ξεριζωμένα δέντρα και σωρεία ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες από τον ανεμοστρόβιλο και τις ζημιές που αυτός προκάλεσε στην περιοχή.

«Τα συνεργεία διάσωσης αξιολογούν αυτή τη στιγμή το μέγεθος της καταστροφής», σημείωσε το γραφείο του δημάρχου σε μια ανακοίνωση στο Facebook, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν τις στέγες αρκετών σπιτιών και κτιρίων να έχουν καταστραφεί, κολώνες ηλεκτροδότησης να έχουν πέσει και δρόμους στην πόλη του Μισισίπι να έχουν κατακλυστεί από τα συντρίμμια.

Επίσης, ο ανεμοστρόβιλος προκάλεσε ζημιές στην κομητεία Πόντοτοκ και την πόλη Καλχούν, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο WTVA. «Η πόλη Καλχούν επλήγη σκληρά απόψε», δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Γκρεγκ Πόλαν, στο Facebook.

Τέλος, τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να μετακινηθούν ανατολικά, στο βόρειο Μισισίπι και το νοτιοδυτικό Τενεσί, σήμερα, σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

ανάρτηση για ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ
ανάρτηση για ανεμοστρόβιλο
ανάρτηση για ανεμοστρόβιλο στις ΗΠΑ
© Twitter
ανάρτηση για ανεμοστρόβιλο
© Twitter

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα