Τα πιο περίεργα χόμπι στον κόσμο

Είναι απίστευτο πόσα περίεργα χόμπι υπάρχουν στον κόσμο, τα οποία δεν έχουν περάσει ποτέ από το μυαλό μας.

Με τον χρόνο των περισσότερων να έχει γίνει πλέον άπλετος, μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε ένα ξεχωριστό χόμπι;

Και όταν λέμε ξεχωριστό χόμπι δεν εννοούμε τη συλλογή γραμματοσήμων ή το πλέξιμο, αλλά κάποια που μπορεί να τα ακούς για πρώτη φορά.

Αρκετά από αυτά έχουν να κάνουν με την κουλτούρα του κάθε πολιτισμού, ενώ άλλα δημιουργήθηκαν απλά για καθαρή ευχαρίστηση.

Ας δούμε τα πιο παράξενα ενδιαφέροντα των ανθρώπων παρακάτω.

  • Ταρίχευση ζώων

Μπορεί να ακούγεται αποκρουστικό για τους κοινούς ανθρώπους, ωστόσο υπάρχουν αρκετά άτομα στο εξωτερικό που ασχολούνται με την ταρίχευση ζώων. Μάλιστα, είναι ένα κερδοφόρο χόμπι, το οποίο μπορεί να σου αποφέρει αρκετά έσοδα, αν είσαι καλός. Αν έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο, θα είναι απαραίτητο να κάνεις κάποια μαθήματα με τις βασικές τεχνικές και μετά να το εξελίξεις.

 

  • Decoupage

Το ντεκουπάζ προέρχεται από τη γαλλική λέξη «decouper», η οποία σημαίνει «κόβω». Ουσιαστικά το ντεκουπάζ είναι η τεχνική διακόσμησης σε μικροπράγματα, κολλώντας πάνω τους χρωματιστά χαρτιά. Η προέλευση του λέγεται ότι είναι από την Ανατολική Σιβηρία, όταν οι νομάδες διακοσμούσαν τους τάφους με κομμένες τσόχες. Από τη Σιβηρία η συγκεκριμένη τεχνική πέρασε στην Κίνα και από τον 12ο αιώνα το ντεκουπάζ διακοσμούσε παράθυρα, κουτιά και λάμπες. Ενώ το 17ο αιώνα, το ντεκουπάζ εισήλθε στην Ευρώπη, μέσω της Ιταλίας.

diski me techniki decoupage

  • Σκάλισμα σαπουνιών

Το συγκεκριμένο χόμπι είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ταϊλάνδη, όπου σαπούνια που έχουν σκαλισμένα λουλούδια πάνω τους, πωλούνται στις τοπικές αγορές ως σουβενίρ. Πάντως δεν φαίνεται και πολύ δύσκολο για να κάνουμε μια προσπάθεια.

skalismeno roz sapouni

  • Extreme ironing

Το ακραίο σιδέρωμα είναι άγνωστο στην Ελλάδα, όμως έχει αρκετούς οπαδούς στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Όπως καταλαβαίνουμε, το ακραίο σιδέρωμα είναι σιδέρωμα σε χώρους που φαντάζει αδύνατο να σιδερώσει κάποιος. Μάλιστα, υπάρχει τέτοια φρενίτιδα με το συγκεκριμένο χόμπι, που έχει δημιουργηθεί και πρωτάθλημα.

sideroma sti stegi spitiou

 

  • Cheese rolling

Προφανώς και το συγκεκριμένο χόμπι θα μπορούσε να λαμβάνει χώρα μόνο στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα δε νομίζω ότι έχουμε τόσο ανεπτυγμένη φαντασία. Το κυνήγι του στρογγυλού τυριού γίνεται στην Αγγλία και πιο συγκεκριμένα στο Κούπερς Χιλ. Εκεί οι διαγωνιζόμενοι αφήνουν ένα τυρί να κατρακυλήσει στο λόφο και αρχίζουν να τρέχουν από πίσω του. Όποιος καταφέρει να φτάσει πρώτος στη γραμμή του τερματισμού, αναδεικνύεται νικητής. Μήπως όταν φύγουμε από το lockdown, να το ξανασκεφτούμε;

anthropi kinigoun tiri

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα