Πέντε πασίγνωστες φράσεις διασήμων που έμειναν στην ιστορία

Οι περισσότεροι επώνυμοι άνθρωποι είναι γνωστοί για το έργο τους αναφορικά με τη δουλειά τους, ενώ κάποιοι άλλοι για τη θυελλώδη προσωπική τους ζωή. Παρ' όλα αυτά, αρκετές πασίγνωστες φράσεις διασήμων προσώπων έχουν χαραχτεί στην παγκόσμια ιστορία, διατηρώντας την υστεροφημία τους ή βοηθώντας τη μετέπειτα πορεία τους.

Οι συγκεκριμένες φράσεις των διασήμων χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα από πολύ κόσμο, υποδηλώνοντας το ανεξίτηλο στίγμα που έχουν αφήσει παρά το πέρασμα του χρόνου.

  • «Δεν με νοιάζει τι γράφουν οι εφημερίδες για μένα, αρκεί να γράφουν σωστά το όνομά μου» -  Φ.Τ. Μπάρνουμ

     

Ο Φινέας Τέιλορ Μπάρνουμ ήταν ένας Αμερικανός σόουμαν στον οποίο αποδίδεται η παραπάνω φράση. Βέβαια, κατά καιρούς έχει αποδοθεί και σε άλλους διάσημους ανθρώπους, όπως η ηθοποιός Μέι Γουέστ ή ο θεατρικός συγγραφέας Τζορτζ Μ. Κόχαν. Εντέλει, δεν έχει σημασία ποιος ακριβώς το είπε πρώτος, αλλά το πραγματικό του νόημα, το οποίο και έχει χρησιμοποιηθεί πάμπολλες φορές από τις διαφημιστικές εταιρείες.

i linda evangelista me tsigaro

Η Λίντα Εβανγκελίστα μαζί με τις Κρίστι Τέρλινγκτον και Ναόμι Κάμπελ χαρακτηρίζονταν ως η «Αγία Τριάδα» στον κόσμο της μόδας. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 δημιουργήθηκε ο όρος των «supermodels», καθώς τα τρία μοντέλα μεσουρανούσαν. Έπειτα, στη λίστα των supermodels προστέθηκαν η Σίντι Κρόφορντ και η Τατιάνα Πάτιτζ. Η συγκεκριμένη φράση ειπώθηκε στο τεύχος της «Vogue» για τον Οκτώβριο του 1990 και έγινε συνώνυμο των supermodels.

  • «Δώσε σε ένα κορίτσι το σωστό ζευγάρι παπούτσια και θα κατακτήσει τον κόσμο» - Μέριλιν Μονρό

i marilyn monroe me kithara

Μπορεί να έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τον θάνατο της διάσημης Αμερικανίδας ηθοποιού, ωστόσο κανείς δεν έχει ξεχάσει τις ατάκες της για τη ζωή και τον έρωτα. Η ίδια, παρά τη ζωή-πυροτέχνημα που είχε, κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο με τον δικό της τρόπο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η προσωπικότητά της αποτελεί πηγή αναφοράς μέχρι και σήμερα.

  • «Χρειάζεται 20 χρόνια να φτιάξεις τη φήμη σου και μόλις 5 λεπτά να την καταστρέψεις. Εάν σκεφτείς αυτό θα κάνεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά» - Γουόρεν Μπάφετ

o warren buffett se omilia

Ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ φαίνεται πως δεν είναι άδικα στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Μέσα από τις διάσημες ατάκες που έχει πει κατά καιρούς μπορεί κανείς να αντιληφθεί πως πρόκειται για έναν διορατικό άνθρωπο, που ενεργεί με μεθοδευμένες κινήσεις και σκέφτεται πολύ πριν πράξει.

  • «Οι δύο πιο σημαντικές ημέρες της ζωής σου είναι η ημέρα που γεννιέσαι και εκείνη που συνειδητοποιείς το γιατί» - Μαρκ Tουέιν

portreto tou mark twain

Ο γνωστός συγγραφέας είχε μια ξεχωριστή φιλοσοφία ζωής, η οποία ήταν έκδηλη και μέσα στα έργα του. Τα καυστικά του αποφθέγματα ήταν συνώνυμο του χαρακτήρα του, καθώς ο ίδιος ήταν σαρκαστικός καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα