Δασκάλα κακοποίησε και βίασε 74 μαθήτριές της

Φρίκη έχει προκαλέσει η είδηση πως μια δασκάλα κακοποίησε και βίασε 74 μαθήτριές της

Μια Ισραηλινή δασκάλα με το όνομα Μάλκα Λάιφερ φέρεται να κακοποίησε και να βίασε δεκάδες μαθήτριές της κατά την περίοδο που δίδασκε σε ένα υπερορθόδοξο σχολείο στη Μελβούρνη. Μάλιστα, η ίδια ήταν και διευθύντρια του σχολείου.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αυστραλία κάνουν λόγο για 74 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο η πρώην δασκάλα αρνείται τα πάντα.

Οι κατηγορίες εναντίον της είδαν το φως της δημοσιότητας το 2008, με αποτέλεσμα η Μάλκα Λάιφερ και η οικογένεια της να εγκατασταθούν στο Ισραήλ.

Η κατηγορούμενη είχε συλληφθεί και υποβληθεί σε κατ' οίκον περιορισμό στο Ισραήλ, καθώς η πολιτεία της Βικτόρια στην Αυστραλία είχε καταθέσει αίτημα για την έκδοσή της, το 2014. Ωστόσο, το ισραηλινό δικαστήριο την έκρινε ψυχικά ακατάλληλη για να εκδοθεί.

Η συμβολή των ιδιωτικών ντετέκτιβ 

Οι αστυνομικές αρχές του Ισραήλ άνοιξαν ξανά την υπόθεση της Λάιφερ χάρη σε ιδιωτικούς ερευνητές οι οποίοι κατέγραφαν κρυφά σε βίντεο την καθημερινή της ζωή στον εβραϊκό οικισμό όπου διέμενε στο Ισραήλ.

Έτσι τον περασμένο Δεκέμβριο το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ έκρινε ότι η κατηγορούμενη προσποιούνταν ότι έπασχε από ψυχική νόσο και δεν δέχτηκε την τελευταία της έφεση.

Απελάθηκε από το Ισραήλ

Το Ισραήλ απέλασε τη Μάλκα Λάιφερ τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, η οποία ταξίδεψε μέχρι την Αυστραλία, όπου και θα εκδοθεί.

«Επιβεβαιώνουμε την απέλαση», ανέφερε το υπουργείο σε μήνυμά του στο WhatsApp.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM