Ιαπωνία: Επιβεβαιώθηκε νέα μετάλλαξη σε 91 κρούσματα

Επιβεβαιώθηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού - Εντοπίστηκε σε 91 κρούσματα στην Ανατολική Ιαπωνία

Mετά τη βρετανική, τη νοτιοαφρικανική και τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη του κορονοϊού, και ιαπωνική. Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου επιβεβαίωσε ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι νέα συρροή κρουσμάτων εμφανίστηκε σε κέντρο μεταναστών στο Τόκιο, παρουσιάζοντας μια νέα πρόκληση, καθώς η χώρα προσπαθεί να αναχαιτίσει ένα τρίτο κύμα της επιδημίας της Covid-19.

«Μπορεί να είναι πιο μεταδοτικό από τα συμβατικά στελέχη και, αν συνεχίσει να εξαπλώνεται εγχωρίως, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχεία αύξηση των κρουσμάτων», προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, Κατσουνόμπου Κάτο.

Σε 91 κρούσματα εντοπίστηκε το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε 91 κρούσματα στην περιοχή Κάντο της Ανατολικής Ιαπωνίας και σε δύο κρούσματα σε αεροδρόμια, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, σε δημοσιογράφους ο Ιάπωνας αξιωματούχος. Η ιαπωνική κυβέρνηση αυξάνει την επιτήρηση έναντι μεταλλαγμένων στελεχών του νέου κορονοϊού, καθώς αυτά μπορεί να είναι πιο ανθεκτικά στα εμβόλια, τα οποία άρχισε να διανέμει η Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα.

Το νέο στέλεχος δείχνει να προήλθε από το εξωτερικό, αλλά είναι διαφορετικό από τους άλλους τύπους του ιού που έχουν εντοπιστεί σποραδικά στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νόσων. Αυτό φέρει τη μετάλλαξη E484K στην πρωτεΐνη ακίδα του ιού, η οποία έχει βρεθεί σε άλλα μεταλλαγμένα στελέχη, κάτι το οποίο μπορεί να υπονομεύει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Έχουν καταγραφεί 151 κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών 

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 151 κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών που ταυτοποιήθηκαν πρώτα στη Βρετανία, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Η χώρα έχει καταγράψει συνολικά περισσότερα από 400.000 κρούσματα νέου κορονοϊού και 7.194 θανάτους από την Covid-19.

Ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού κατά της Covid-19 στη χώρα δήλωσε σήμερα ότι η Ιαπωνία θα λάβει το δεύτερο φορτίο εμβολίων την Κυριακή. Το δεύτερο φορτίο θα αποτελείται από περίπου 75.000 φιαλίδια του εμβολίου, διευκρίνισε ο Κάνο και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αποστείλει προμήθειες στην υπόλοιπη χώρα την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Η Ιαπωνία ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού κατά της Covid-19 την Τετάρτη, χορηγώντας στο υγειονομικό προσωπικό το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Είναι η τελευταία από την Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που άρχισε εμβολιασμούς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM