Το Σαν Φρανσίσκο τιμά τη 200ή επέτειο από την Επανάσταση του 1821

Η πρωτοβουλία ανήκει στα Ηνωμένα Ελληνοαμερικανικά Σωματεία της Καλιφόρνια (UHAS)

Για να τιμήσει τη 200ή επέτειο από την Επανάσταση του 1821, το Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο θα φωτιστεί με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το greek reporter η πρωτοβουλία ανήκει στα Ηνωμένα Ελληνοαμερικανικά Σωματεία της Καλιφόρνια (UHAS) που εκπροσωπούν τους Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του προέδρου, Τάσου Ζωγράφου.

«Η ελληνική κοινότητά μας στην Καλιφόρνια συνεργάζεται από κοινού για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους αντιστάθηκαν στην τυραννία, θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της καταπίεσης και απελευθέρωσαν γενναία την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος των Ημωμένων Ελληνοαμερικανικών Σωματείων της Καλιφόρνια, Τάσος Ζωγράφου.

«Οι Έλληνες και οι φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι για την υπεράσπιση της ελευθερίας», πρόσθεσε.

Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Αξίζει να σημειωθεί πως 14 θεσμικοί φορείς θα συμμετάσχουν στο forum «Η Ελλάδα το 2040» –το οποίο διοργανώνει η Επιτροπή «Ελλάδα 2021»–, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο με στόχο να χαρτογραφήσει τις δυνατότητες και τις προοπτικές της Ελλάδας σε βάθος εικοσαετίας.

Οι 14 φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν παραγωγικούς κλάδους και κοινωνικές ομάδες, θα αναλάβουν να προσδιορίσουν τις αναγκαίες παρεμβάσεις και τις χρήσιμες πρωτοβουλίες που απαιτούνται στον τομέα όπου ειδικεύονται, ώστε η χώρα μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος ή να διεκδικήσει ρόλο πρωτοπόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM