Jonathan Galindo - Γκούφι: Το παιχνίδι που οδηγεί τα παιδιά στην αυτοκτονία

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές - Το «Jonathan Galindo Challenge», γνωστό και ως «Γκούφι» ωθεί τα παιδιά στην αυτοκτονία μέσω διαδικτύου

Όπως το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα», έτσι και το Jonathan Galindo - Γκούφι, βάζει προκλήσεις στα παιδιά μέσω διαδικτύου με τελική πίστα την αυτοκτονία.

Άγνωστα άτομα μεταμφιεσμένα ως «Γκούφι» προσεγγίζουν μικρά παιδιά μέσω των social media και να τα βάζουν να κάνουν επικίνδυνες δοκιμασίες, που αρκετές φορές αποβαίνουν θανατηφόρες.

Μιλώντας σε chat με ανήλικα άτομα, τους προκαλούν σε δοκιμασίες, οι οποίες αρχικά μοιάζουν αθώες. Ωστόσο, όσο προχωράνε γίνονται πολύ επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Για παράδειγμα, μία από τις δοκιμασίες είναι να ξυπνήσουν αργά το βράδυ και να δουν μια ταινία τρόμου. Ωστόσο, η μετέπειτα «πίστες» ωθούν τα παιδιά να προκαλέσουν πληγές στο σώμα τους ή να πηδήξουν στο κενό. Μάλιστα, ένας 11χρονος στην Ιταλία είχε χάσει τη ζωή του από αυτό το παιχνίδι την περασμένη χρονιά.

Για το εν λόγω «παιχνίδι» μίλησαν η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια CSI INSTITUTE και Κλινική Εγκληματολόγος, και η Μαρία Περδικέα, μια μητέρα ενός 8χρονου παιδιού που βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα».

«Πριν από τρεις μήνες ήρθε ο 8χρονος γιος μου και μου είπε για μια τρομακτική φωτογραφία που βρήκε στο διαδίκτυο, μέσω ενός φίλου του. Εκείνος ο φίλος του του μίλησε για το παιχνίδι Jonathan Galindo που έπαιζε με τον αδερφό του, και κάθε βράδυ τους καλούσε σε challenges. Με έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο διαπίστωσα ότι δεν πρόκειται για αστείο. Όταν πίεσα τον γιο μου να μου πει τι ακριβώς συμβαίνει, μου είπε ότι δεν έχει προλάβει να κάνει challenge», περιέγραψε η κ. Περδικέα.

https://youtu.be/mxZ0qVrUgb0

«Η κ. Περδικέα ήταν η πρώτη μητέρα που μίλησε και ακολούθησε καταιγισμός καταγγελιών στον ινστιτούτου. Υπάρχουν δεκάδες προφίλ του συγκεκριμένου χαρακτήρα ή και μηνύματα που τους λένε αν θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι, ή να πεθάνουν. Ξεκινούν απλά οι προκλήσεις και κλιμακώνονται. Φτάνουν στο σημείο να τους ζητά να αυτοτραυματιστούν, να πηδήξουν από ένα ψηλό κτίριο κλπ. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προεφηβείας», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Ιωάννου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM