Χάπι κορονοϊού - Μπουρλά: Ενδεχομένως μέχρι το τέλος του 2021 να είναι έτοιμο

Μπουρλά
Πηγή: theceomagazine.com

Για δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το χάπι για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος και ενδεχομένως να το έχει διαθέσιμο προς χρήση η Pfizer μέχρι το τέλος του 2021.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας επισήμανε μάλιστα ότι η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του ιού. Όπως είπε, η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή, διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ως εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 και τη διάθεση του χαπιού στο κοινό, ο κ. Μπουρλά απάντησε πως, εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, πιστεύει ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παράσχει λεπτομερή ενημέρωση εντός του καλοκαιριού.