Ινδία: Πάρκα έχουν μετατραπεί σε κρεματόρια - 360.000 νέα κρούσματα

κρεματόριο Ινδία
Πηγή: reuters.com

Κατακόρυφα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στην Ινδία. Οι σοροί των θυμάτων του κορονοϊού φτάνουν κατά χιλιάδες σε οργανωμένα και αυτοσχέδια αποτεφρωτήρια. Πάρκινγκ, ακόμη και πάρκα έχουν μετατραπεί σε κρεματόρια.

Θρήνος και απελπισία και μπροστά στα νοσοκομεία, που αδυνατούν να δεχτούν και άλλους ασθενείς. Άνθρωποι πεθαίνουν περιμένοντας για ένα κρεβάτι. Οι φιάλες οξυγόνου δεν επαρκούν και ο θάνατος «χτυπά» το ίδιο πλούσιους και φτωχούς.

Χθες η Ινδία κατέγραψε νέο ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων, με περισσότερα από 360.000 νέα κρούσματα. Επίσημα, από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί σχεδόν 18 εκατομμύρια μολύνσεις, όμως οι ειδικοί θεωρούν ότι ο πραγματικός τους αριθμός ίσως ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο.

«Οι άνθρωποι πεθαίνουν συνεχώς» δήλωσε ο Jitender Singh Shanty, ο οποίος συντονίζει περισσότερες από 100 αποτεφρώσεις, στον «Guardian».

«Αν έχουμε περισσότερους νεκρούς, τότε θα αποτεφρώνουμε και στον δρόμο. Δεν υπάρχει πλέον άλλος χώρος εδώ» είπε και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ ότι θα δούμε τόσο φρικτές σκηνές».

Ιατρική βοήθεια στέλνουν οι ΗΠΑ

Η Δύση στέλνει εσπευσμένα ιατρική βοήθεια, την ώρα που οι Αρχές με μεγάλη καθυστέρηση οργανώνουν μαζική εκστρατεία εμβολιασμού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν προμήθειες αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, δήλωσε ο Λευκός Οίκος χθες, Μ. Τετάρτη.

Τα αναλώσιμα, τα οποία θα αρχίσουν να φτάνουν σήμερα και θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα, περιλαμβάνουν 1.000 φιάλες οξυγόνου, 15 εκατομμύρια μάσκες και 1 εκατομμύριο rapid tests.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης ανακατευθύνει τη δική τους παραγγελία παραγωγής προμηθειών AstraZeneca  στην Ινδία, η οποία θα της επιτρέψει να κάνει πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, αναφέρει το Reuters.

«Όπως ακριβώς η Ινδία έστειλε βοήθεια στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν τα νοσοκομεία μας υπέστησαν πίεση στην πανδημία, έτσι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να βοηθήσουν την Ινδία» δήλωσε ο Λευκός Οίκος.