Ιαπωνία – Covid-19: «Κράσαρε» το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό

Πολίτες Ιαπωνίας με μάσκες
© AP

Τεχνικά προβλήματα οδήγησαν στο να «πέσει» σήμερα το σύστημα κρατήσεων για εμβολιασμό κατά της Covid-19 στην Ιαπωνία, αυξάνοντας την απογοήτευση για τον χειρισμό από την κυβέρνηση των νέων ξεσπασμάτων του κορονοϊού και για την εκστρατεία εμβολιασμού, που επικρίνεται ως θλιβερά αργή.

Το διαδικτυακό σύστημα για την κράτηση εμβολίου «κράσαρε» σε πολλά μέρη, μεταξύ των οποίων δε τμήματα του Τόκιο και τη δυτική πόλη Μινόο εξαιτίας παγκόσμιου προβλήματος με την αμερικανική εταιρεία λογισμικού που βασίζεται στο cloud Salesforce.com Inc, μετέδωσε το δημόσιο δίκτυο NHK.

πολίτες Ιαπωνίας
© AP

Ο διευθυντής τεχνολογίας της Salesforce, Πάρκερ Χάρις, σημείωσε σε μήνυμά του στο Twitter ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει μια «σοβαρή διαταραχή», ενώ σε νεότερη ενημέρωσή του αργότερα δήλωσε ότι οι υπηρεσίες της εταιρείας έχουν στο μεγαλύτερο μέρος τους αποκατασταθεί.

«Η κράτηση ραντεβού για εμβολιασμό δείχνει δύσκολο εγχείρημα για τους ηλικιωμένους» έγραψε στο Twitter ο χρήστης @obachan66972352. «Παρακαλώ να σκεφτείτε να μπορεί να κάνει κάποιος το εμβόλιο χωρίς ραντεβού» πρόσθεσε.

ανάρτηση στο Twitter
© Twitter

Εκπρόσωπος του Γραφείου Εμβολιασμών του υπουργείου Υγείας δεν ήταν διαθέσιμος για να σχολιάσει την είδηση αυτή σε επικοινωνία που είχε το Reuters.

Το υπουργείο Υγείας έχει αντιμετωπίσει πολλά τεχνικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, από μια εφαρμογή ιχνηλάτησης των επαφών που αποτύγχανε να διαβιβάσει ζωτικής σημασίας πληροφορίες μέχρι μια βραδυκίνητη βάση δεδομένων που οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έδειχναν απροθυμία να χρησιμοποιήσουν.

Η Ιαπωνία έχει εμβολιάσει μόνο το 2,8% του πληθυσμού της, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των πλούσιων χωρών, παρά τον φιλόδοξο στόχο της κυβέρνησης για τη χορήγηση εμβολίου κατά της Covid-19 στα 36 εκατομμύρια ηλικιωμένους πολίτες της χώρας ως τον Ιούλιο, οπότε αναμένεται να αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο.

Η εκστρατεία εμβολιασμού ήταν αρχικά αργή εξαιτίας των περιορισμένων προμηθειών εισαγόμενων δόσεων του εμβολίου της Pfizer, αλλά έκτοτε μαστίζεται από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και άλλα εφοδιαστικά προβλήματα.

Ιάπωνες με μάσκες
© AP

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια, ο Τάρο Κόνο, ζήτησε από τον κόσμο να δείξει υπομονή και να προσπαθήσει να εξορθολογίσει τη διαδικασία εμβολιασμού.

Ο Κριστόφ Ουέμπερ, ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας της Ιαπωνίας, της Takeda Pharmaceutical Co, γνωστοποίησε χθες, Τρίτη, ότι η χώρα βρίσκεται πίσω όσον αφορά την προώθηση του εμβολιασμού και θα πρέπει να επιταχύνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα