Ιαπωνία: Το πρώτο υπουργείο Μοναξιάς είναι γεγονός

Η Ιαπωνία προχωρά σε μια παγκόσμια πρωτοπορία, ιδρύοντας το πρώτο υπουργείο Μοναξιάς – Τι οδήγησε σ' αυτή την απόφαση;

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μετά την αύξηση των αυτοκτονιών στη χώρα μετά από 11 χρόνια, προχωρά στην ίδρυση του πρώτου υπουργείου Μοναξιάς. Ουσιαστικά, αυτί θα είναι αρμόδιο για το σημαντικό αυτό ζήτημα.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έκρινε πως η αύξηση των αυτοκτονιών δεν συνέπεσε τυχαία με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, και γι' αυτό αποφάσισε να δώσει στον Τετσούσι Σακαμότο τον τίτλο του υπουργού Μοναξιάς.

Αποδεδειγμένα, η μοναξιά είναι ένα πρόβλημα το οποίο ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια την Ιαπωνία, ωθώντας μέχρι και εταιρείες σε ευρηματικές λύσεις, όπως η κατασκευή ενός ρομπότ –το οποίο επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν ακόμα και μόνοι τους.

«Οι γυναίκες υποφέρουν από την απομόνωση περισσότερο (απ' ό,τι οι άνδρες) και ο αριθμός των αυτοκτονιών αυξάνεται. Ελπίζω να εντοπίσεις τα προβλήματα και να προωθήσεις τα αναγκαία μέτρα», σημείωσε ο Σούγκα στον Σακαμότο κατά την παραλαβή των καθηκόντων του τελευταίου.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η ιαπωνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει και «γραφείο απομόνωσης/μοναξιάς» για ζητήματα όπως η αυτοκτονία και η παιδική φτώχεια.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM