Ισραήλ: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο στη Γάζα μετά από βομβαρδισμό

έκρηξη Ισραήλ
© AP

Ένα κτίριο 12 ορόφων στη Γάζα, όπου στεγάζονται τα γραφεία του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press, με έδρα τις ΗΠΑ και του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, με έδρα το Κατάρ, κατέρρευσε σήμερα Σάββατο, αφότου επλήγη από ισραηλινούς πυραύλους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου είχε ειδοποιηθεί από πριν σχετικά με έναν επικείμενο ισραηλινό βομβαρδισμό, όπως ανέφερε ένας δημοσιογράφος του Reuters και το κτίριο είχε εκκενωθεί. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονταν επίσης διαμερίσματα και άλλα γραφεία.

Ο ισραηλινός στρατός, για την ώρα, δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Τουλάχιστον 128 νεκροί στη Γάζα

Τουλάχιστον 128 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Λωρίδα της Γάζας από τη Δευτέρα, ανάμεσά τους 31 παιδιά –η UNICEF κάνει λόγο για 34– και 20 γυναίκες, ενώ τουλάχιστον 950 άλλοι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με παλαιστίνιους υγειονομικούς αξιωματούχους.

Γάζα
Φωτογραφία: Twitter

Ανάμεσα στους οκτώ νεκρούς στην πλευρά του Ισραήλ είναι ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε από αντιαρματικό πύραυλο στα σύνορα με τον θύλακα και έξι άμαχοι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αύριο το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) για να συζητηθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν έστειλε χθες τον Χάντι Αμρ, βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για το Ισραήλ και τις Παλαιστινιακές Υποθέσεις, στην περιοχή.

Γάζα
Φωτογραφία: Twitter

Η αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ εξήγησε ότι σκοπός της αποστολής του αμερικανολιβανέζου διπλωμάτη είναι να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επανέλθει «διαρκής ηρεμία» στην περιοχή. Το Ισραήλ πλήττει υπόγειες στοές, εγκαταστάσεις εκτόξευσης ρουκετών και κατασκευής ή αποθήκευσης όπλων, προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα