Ινδία: Νέος κυκλώνας πάνω από τις ανατολικές ακτές της χώρας

Κυκλώνας στην Ινδία
© Twitter

Η Ινδία λίγες μόλις μέρα μετά το «χτύπημα» που δέχτηκε από τον ισχυρό κυκλώνα Tauktae στο δυτικό τμήμα της χώρας, ένας νέος κυκλώνας σχηματίζεται στον κόλπο της Βεγγάλης, στην ανατολική Ινδία. Η προειδοποίηση αυτή έγινε σήμερα από την ινδική μετεωρολογική υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται πως από τον κυκλώνα Tauktae έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 11ο άτομα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ήταν ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έχει επηρεάσει την περιοχή εδώ και δύο δεκαετίες.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, η ύφεση αναμένεται να σχηματιστεί ως το Σάββατο στα ανοικτά των ανατολικών ακτών της Ινδίας.

Είναι «πολύ πιθανό» το σύστημα να ενισχυθεί σταδιακά για να γίνει κυκλωνική καταιγίδα, η οποία ενδέχεται να πλήξει τα κρατίδια της Δυτικής Βεγγάλης και της Οντίσα γύρω στις 26 Μαΐου.

κυκλώνας Ινδία
© Twitter

Προτού καν ο κυκλώνας φτάσει στο κρατίδιο Γκουτζαράτ, ριπές ανέμου που έφταναν τα 185 χιλιόμετρα την ώρα και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 20 ανθρώπων στη δυτική και τη νότια Ινδία.

Στο Γκουτζαράτ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 53 άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν χθες το βράδυ οι τοπικές αρχές. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, σχεδόν 80 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πτώσεις τοίχων και καταρρεύσεις σπιτιών.

Εξάλλου το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό εντόπισε 37 πτώματα μετά το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε εργάτες από υπεράκτια πετρελαϊκή πλατφόρμα στα ανοικτά του Μουμπάι. Από τους επιβαίνοντες στο πλοίο έχουν διασωθεί 184, όμως 38 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σύμφωνα με ειδικούς, στην Αραβική Θάλασσα παρατηρούνται ολοένα και περισσότεροι ισχυροί κυκλώνες σε σχέση με το παρελθόν λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Η Αραβική Θάλασσα είναι μία από τις λεκάνες που θερμαίνονται πιο γρήγορα μεταξύ των ωκεανών παγκοσμίως», δήλωσε ο Ρόξι Μάθιου Κολ του ινδικού ινστιτούτου τροπικής μετεωρολογίας.

Το ένα πλήγμα μετά το άλλο για την Ινδία

Πέρα από τον ισχυρό κυκλώνα Tauktae που έπληξε τις δυτικές ακτές της Ινδίας τη Δευτέρα, και τον επερχόμενο κυκλώνας πάνω από τις ανατολικές ακτές της χώρας, η η Ινδία πλήττεται σφοδρά και από την πανδημία του κορονοϊού.

Ινδία νεκρός covid
© AP

Συνολικά στην Ινδία έχουν καταγραφεί πάνω από 25,5 εκατ. κρούσματα, ενώ τα θύματα ξεπερνούν τις 283 χιλιάδες. Και δυστυχώς, τα νούμερα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά, «θερίζοντας» τους κατοίκους της Ινδίας. 

Σχεδόν 3.900 νεκροί εξαιτίας του κορονοϊού σε 24 ώρες

Το Υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη πως το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 3.874 ασθενείς με την νόσο Covid-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 276.110 κρούσματα του φονικού ιού SARS-CoV-2.

Μπορεί ο αριθμός των θανάτων να υποχώρησε σε σχέση με χθες, που καταγράφηκε τραγικό ρεκόρ με 4.529 θύματα σε 24 ώρες, ωστόσο ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά σχεδόν 8.800 περιπτώσεις, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά 24ωρα.

ΙΝΔΙΑ
ΠΗΓΗ:EF SYN.GR

Παράλληλα, ειδικοί χαρακτηρίζουν αναξιόπιστα τα κυβερνητικά στοιχεία, εξηγώντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ στην επαρχία, όπου ο κορονοϊός εξαπλώνεται ταχύτατα.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα