Νέος κυκλώνας στην Ινδία – Εκκενώνονται παράκτιες περιοχές

Κυκλώνας Γιας στην Ινδία
© Twitter

Λίγο μετά το «χτύπημα» από τον κυκλώνα Tauktae στο δυτικό τμήμα της Ινδίας, και ενώ η χώρα υποφέρει από την πανδημία, ένας ακόμη κυκλώνας πλησιάζει απειλητικά τη χώρα με τις αρμόδιες αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους εκκενώνοντας τις παράκτιες περιοχές. 

Κυκλώνας Γιας
© tv9telugu.com

Πιο συγκεκριμένα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας ανακοίνωσε πως ο επερχόμενος κυκλώνας Γιας ενισχύεται στον κόλπο της Βεγγάλης και αναμένεται να πλήξει τα ανατολικά κρατίδια Οντίσα και Δυτική Βεγγάλη, όπως και το γειτονικό Μπανγκλαντές, την Τετάρτη (26/5). Μάλιστα, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Μρουτουνζάι Μοχαπάτρα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δήλωσε: «Είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλης κλίμακας ζημιές».

προειδοποίηση για κυκλώνα Yas
© Twitter

Δύσκολο το εγχείρημα της εκκένωσης

Έτσι, οι τοπικές αρχές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα διάσωσης προκειμένου να μεταφέρουν όσους διαμένουν σ' αυτές τις (παράκτιες) περιοχές της Ινδίας με αυτοκίνητα και βάρκες σε καταφύγια, τα οποία δημιουργήθηκαν σε κυβερνητικά κτίρια, σχολεία και άλλα στέρεα κτίρια. Να σημειωθεί επίσης, πως οι έγκυες και τα παιδιά εστάλησαν σε κρατικά νοσοκομεία και οι αλιείς έβγαλαν τις βάρκες τους από τη θάλασσα. Παράλληλα, εθελοντές στην πόλη Μπαλασόρε του κρατιδίου Οντίσα, προειδοποιούν μέσω μεγαφώνων τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

«Η εκκένωση αποτελεί πάντα πρόκληση. Σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι είναι διστακτικοί (…) αυτή τη φορά έχουμε και την cοvid-19» δήλωσε ο Βισάλ Κούμαρ Ντεβ, ο αξιωματούχος που έχει αναλάβει την επίβλεψη της επιχείρησης εκκένωσης στη Μπαλασόρε. «Συχνά οι άνθρωποι λένε "θα φύγουμε μόνο όταν η βροχή είναι δυνατή". Δεν τους πείθουμε» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν έντυπα και βίντεο με οδηγίες προς τους κατοίκους προκειμένου να προστατευτούν από τον επερχόμενο κυκλώνα Γιας.

οδηγίες για κυκλώνα Yas
© Twitter
Κυκλώνας Γιας
© Twitter

Ο σφοδρός κυκλώνας Tauktae

Υπενθυμίζεται πως ο κυκλώνας Tauktae, που «χτύπησε» την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν ο πιο ισχυρός κυκλώνας που έχει πλήξει τις δυτικές ακτές της Ινδίας εδώ και περισσότερες από δύο δεκαετίες, ενώ προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 150 ανθρώπων. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι κυκλώνες στον κόλπο της Βεγγάλης είναι συνηθισμένοι αυτή την περίοδο του έτους. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα