Τραγωδία στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 35 νεκροί από σύγκρουση συρμών

Εκτροχιασμός τρένου
Πηγή; theepochtimes.com

Πάνω από 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίς σήμερα το πρωί, όταν συγκρούστηκαν δύο συρμοί εξπρές στο Νότιο Πακιστάν. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Ιμράν Καν, εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την τραγωδία και διέταξε να διενεργηθεί έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος. 

Ο Ομάρ Τουφέιλ, αξιωματικός της αστυνομίας, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Geo News εκτίμησε ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδεχομένως θα αυξηθεί, καθώς υπάρχουν παραμορφωμένα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να φτάσουν τα σωστικά συνεργεία, μολονότι έχουν περάσει πλέον ώρες από τη σύγκρουση στην περιφέρεια Γκότκι της νότιας πακιστανικής επαρχίας Σιντχ.

Κατά τον Ομάρ Τουφέιλ, υπάρχουν τουλάχιστον 25 άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα σε ένα από τα βαγόνια στα οποία δεν έχουν μπορέσει να μπουν μέλη των σωστικών συνεργείων.

Ο Azam Swati, υπουργός Σιδηροδρόμων, δήλωσε στο Associated Press ότι μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι έχουν πεθάνει και δεκάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. «Είμαι στον δρόμο για την περιοχή Γκότκι, όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα» είπε. Ο Swati ανέφερε ότι οι μηχανικοί και οι ειδικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τι προκάλεσε τη σύγκρουση.

Είπε ακόμη ότι όλες οι πτυχές θα εξεταστούν, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας σαμποτάζ. «Δεν είμαστε σίγουροι για την αιτία του δυστυχήματος στο τρένο σε αυτό το στάδιο», δήλωσε.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, περίπου 1.100 επιβάτες βρίσκονταν στα δύο τρένα, ενώ καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους επιζώντες.

Σύμφωνα με στρατιωτική δήλωση, στρατεύματα συμμετείχαν στη διάσωση, στρατιωτικοί γιατροί και ασθενοφόρα απεστάλησαν από μια κοντινή πόλη καθώς και μια ομάδα στρατιωτικών μηχανικών στάλθηκε στο Γκότκι με ελικόπτερο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μερικοί από τους επιβάτες ταξίδευαν με το τρένο Millat Express για να παρακολουθήσουν ένα πάρτι γάμου, αλλά δεν ήταν σαφές εάν ήταν μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών. Σύμφωνα με πακιστανικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, τα σωστικά συνεργεία έφτασαν στη σκηνή περίπου τέσσερις ώρες μετά το δυστύχημα.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για την τραγωδία. Ο Ιμράν Καν είπε στο Twitter ότι ζήτησε από τον υπουργό Σιδηροδρόμων να επιβλέψει το έργο διάσωσης και διέταξε επίσης έρευνα για το ατύχημα.

Αξιωματούχοι του Πακιστάν δήλωσαν ότι διέταξαν έρευνα, ενώ οι εργασίες διάσωσης είναι ακόμα σε εξέλιξη. Ο Aijaz Ahmed, ο οδηγός του τρένου που συγκρούστηκε με το εκτροχιασμένο τρένο, δήλωσε στο Geo News TV του Πακιστάν ότι βλέποντας το εκτροχιασμένο τρένο έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποφευχθεί το δυστύχημα πατώντας απότομα το φρένο, αλλά αυτό απέτυχε. Δεν εξήγησε πώς επέζησε.