Μακρόν - Ερντογάν: Το Σαρλ ντε Γκωλ πλέει στην κυπριακή ΑΟΖ

Ότι ο Εμανουέλ Μακρόν στηρίζει μακράν την Ελλάδα σε σχέση με τις θέσεις της απέναντι στην Άγκυρα και τον Ταγίπ Ερντογάν είναι προφανές εδώ και μήνες. Τελευταία, δε, όλο και περισσότερο ενισχύει τις στρατηγικές του έναντι της Τουρκίας.

 

Τώρα, όμως δείχνει τα δόντια του. Ξεκάθαρα. Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», από κοινού, ensemble γαλλιστί με έξι συνοδευτικά πλοία, βρίσκεται πλέον δυτικά του οικοπέδου 8 της κυπριακής ΑΟΖ, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία. Πιο ξεκάθαρο, για να ακριβολογούμε, δεν γίνεται.

Η πορεία του είναι η απάντησή του στις παρανομίες της Τουρκίας με το «Γιαβούζ»

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναφέρει και το Sigmalive, η παρατεταμένη παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ» στην κυπριακή ΑΟΖ εκλαμβάνεται ουσιαστικά ως απάντηση προς τις τουρκικές παράνομες ενέργειες με το σεισμογραφικό «Γιαβούζ».

Οπως τονίζεται πάντως, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» εκτιμάται ότι θα επιστρέψει στα τέλη του μηνός στην Κύπρο, όπου αναμένεται να ελλιμενιστεί στη Λεμεσό.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ», το οποίο ακολουθούν έξι συνοδευτικά πλοία, πέρασε από το οικόπεδο 8, συνέχισε την πορεία του και πλέον βρίσκεται δυτικά του τεμαχίου 8, στα ανοιχτά της Κύπρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM