Γιάννης Μπέζος: «Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε»

Ο Γιάννης Μπέζος πήρε θέση για τις καταγγελίες και τις αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του θεάτρου και αποκάλυψε όσα του είπε η Άννα - Μαρία Παπαχαραλάμπους

Ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, τοποθετήθηκε αναφορικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βία στον χώρο του θεάματος.

«Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε»

Πιο συγκεκριμένα, ο επιτυχημένος ηθοποιός δήλωσε: «Ξέραμε και εμείς, ξέρατε και εσείς και δεν μιλούσαμε. Φτάσαμε ως εδώ γιατί εμείς το επιτρέψαμε. Ναι με τη σιωπή μας. Βλέπαμε συμπεριφορές περίεργες, ακούγαμε διάφορα, αλλά ο καθένας κοίταζε τη δουλειά του».

«Δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου»

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στα 25 χρόνια που είμαι θιασάρχης και παίζω σε τηλεοπτικές σειρές ελέγχω την κατάσταση, δεν έπεσαν ποτέ τέτοια πράγματα στην αντίληψή μου. Όμως κάπου συνέβαιναν. Καταλαβαίνω τις φωνές, τον εκνευρισμό στην πρόβα, γίνονται αυτά στη δουλειά μας, συχνά είναι μέσα στη δημιουργική εργασία. Από αυτό το σημείο όμως, ως την εκμετάλλευση του άλλου στο εργασιακό περιβάλλον υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Όσα είπε στο ίδιο η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους

Αναφορικά με τις καταγγελίες εις βάρος του σκηνοθέτη-ηθοποιό φίλο του, ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε: «Φίλοι ναι, για να πω την αλήθεια έχω να μιλήσω μαζί του μήνες, πριν την πρεμιέρα του. Υπήρξαμε συνεργάτες και ειλικρινά όλα αυτά που συμβαίνουν με στεναχωρούν βαθιά. Στις τρεις-τέσσερις φορές που συνεργαστήκαμε δεν συνέβη κάτι. Το συζητούσα τις προάλλες με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και μου έλεγε «Ναι, γιατί μπροστά σου δεν τα έκανε».

«Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά, δεν πάει άλλο»

Τέλος, αναφερόμενος στις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ο ίδιος εξομολογήθηκε πως νιώθει φρικτά. Ειδικότερα, είπε: «Είναι ό,τι πιο φτηνό, ό,τι πιο χυδαίο να παίζεις με την ελπίδα, την αγωνία, το όνειρο των παιδιών, να παίζεις με το μεροκάματό τους. Ο νέος δεν έχει ανάγκη να γίνει φίλος με το δάσκαλο. Έχει φίλους τους συνομήλικους του. Έχει ανάγκη να τον διδάξεις. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά, δεν πάει άλλο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM