Μπέσυ Μάλφα: «Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Η Μπέσυ Μάλφα «λύγισε» στον «αέρα» της εκπομπής «Το Πρωινό» αναφερόμενη σε όσα φρικαλέα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις καταγγελίες για παρενόχληση και κακοποίηση στον χώρο του θεάματος – «Εκείνο που με παραλύει είναι η παιδοφιλία»

Η επιτυχημένη ηθοποιός Μπέσυ Μάλφα φιλοξενήθηκε το πρωί της Τετάρτης (24/2) στην εκπομπή «Το Πρωινό», όπου εμφανώς συγκινημένη και συναισθηματικά φορτισμένη έκανε τη δική της τοποθέτηση σχετικά με όσα έχουν έρθει στην επιφάνεια για τον χώρο του θεάματος μετά τον ορυμαγδό καταγγελιών κατά διακεκριμένων προσώπων του κλάδου.

«Είμαι πολύ ταραγμένη»

Αρχικά, η ταλαντούχα ηθοποιός είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας το πόσο σοκαριστικά είναι όλα αυτά που ακούγονται: «Εκείνο που με παραλύει είναι η παιδοφιλία. Είμαι πολύ ταραγμένη. Με επηρεάζει ως πολίτη, ως γυναίκα, ως άνθρωπο, ως ηθοποιό, ως παιδί, ως μητέρα. Αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να αναπνεύσω».

«Η δουλειά μας είναι η ίαση της ψυχής»

Απαντώντας σε ερώτηση της Φαίης Σκορδά για το αν την επηρέασε περισσότερο το γεγονός ότι όλα τα φώτα έχουν πέσει στον χώρο του θεάτρου, η ηθοποιός είπε «αντιθέτως», εξηγώντας πως «είμαστε φάρος, η δουλειά μας είναι η ίαση της ψυχής και θεωρώ πως είναι καλό που έχουν πέσει τα φώτα σε αυτό».

«Έχω ακούσει πολλά για πολλούς, ακόμα και για μένα»

Στη συνέχεια, απαντώντας στην ερώτηση του Γιώργου Λιάγκα για το αν είχε ακούσει κάτι όλα αυτά τα χρόνια, είπε: «Υπήρχαν κάποιες φήμες, αλλά δεν μπορούσες να το πιστέψεις. Έχω ακούσει πολλά για πολλούς, ακόμα και για μένα. Δεν μπορώ να πιστέψω κάτι αν δεν μου το πουν πολλοί. Παρ' όλα αυτά, ήμουν επιφυλακτική στις συνεργασίες με κάποιους ανθρώπους. Μετράει η ποσότητα σε αυτές τις περιπτώσεις».

«Μπορεί να το πάρω στον τάφο μου»

Στην ερώτηση του παρουσιαστή για το αν η ίδια έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, η ηθοποιός απάντησε: «Η απάντηση είναι όχι, ναι, δεν ξέρω, δεν θυμάμαι, δεν είμαι έτοιμη να σου πω. Μπορεί να το πάρω στον τάφο μου. Το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά αυτοί που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν. Θέλει τεράστια δύναμη».

«Αυτά όλα με έχουν χαράξει»

Και συνέχισε λέγοντας πως λόγω της ιδιότητάς της έχει κάνει έρευνα για ρόλους θύματος και έχει μιλήσει με ανθρώπους που κακοποιήθηκαν, εξηγώντας πως «αυτά όλα με έχουν χαράξει». Αμέσως μετά, εμφανώς συγκινημένη, σημείωσε: «Θέλει πάρα πολλή δύναμη να εκτεθείς και να εκθέσεις έναν άνθρωπο. Οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό είναι ήρωες».

«Είναι όλα επάγγελμα στη ζωή;»

Η Μπέσυ Mάλφα είπε χαρακτηριστικά: «Η συγγνώμη ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να ξεχωρίσει το καλό από το κακό δεν μετράει».

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια, αναφορικά με τους μηνυτές του εντολέα του: «Υπάρχει επαγγελματίας στρέιτ; Είναι όλα επάγγελμα στη ζωή; Αν έχει διαβάσει Κικέρωνα, η ρητορική πρέπει να στηρίζεται σε πολύ σημαντικά επιχειρήματα. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός ανθρώπου υπάγεται στην ατομική του ελευθερία».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Το Πρωινό»: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM