Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Για τον ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε σήμερα το πρωί (14/5) ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, επισημαίνοντας πως η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Σπύρος Μπιμπίλας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

«Θα πρέπει να περιμένουμε τη Δικαιοσύνη, ως οφείλουμε»

Αρχικά, ο Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής του Mega «Πάμε Δανάη!»: «Εμείς, ως σοβαροί πολίτες, θα πρέπει να περιμένουμε τη Δικαιοσύνη, ως οφείλουμε, και να δούμε τι ακριβώς θα κάνει εκείνη, γιατί της έχουμε εμπιστοσύνη».

Και συνέχισε λέγοντας: «Από την άλλη, το Πειθαρχικό Συμβούλιο συνεχίζει τις εργασίες του, θα φτάσουμε σε μια γενική συνέλευση που θα κάνει τις προτάσεις της για τη συγκεκριμένη περίπτωση και για τις άλλες περιπτώσεις και θα δούμε τι θα γίνει».

«Έχουν έρθει διαφόρων ειδών καταγγελίες στο ΣΕΗ»

Παράλληλα, ο Σπύρος Μπιμπίλας επισήμανε πως το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) έχει λάβει διαφόρων ειδών καταγγελίες και για μη γνωστούς ανθρώπους, οι οποίες ερευνώνται.

Χαρακτηριστικά είπε: «Έχουν έρθει διαφόρων ειδών καταγγελίες και για εργασιακά θέματα και για κακοποιητικές συμπεριφορές και για μη γνωστούς ανθρώπους. Βέβαια, τα κανάλια έχουν εστιάσει στους γνωστούς».

«Το θέατρο θα βγει πιο δυνατό»

Επιπλέον, όπως εκτίμησε ο Σπύρος Μπιμπίλας, «το θέατρο θα βγει πιο δυνατό» από όλη αυτή τη διαδικασία. «Κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς δεν θα είναι κοντά μας, αλλά θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εγώ θα αφήσω τον χρόνο να δείξει τι θα γίνει»

Τέλος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Πηνελόπης Πιτσούλη πως η καριέρα του Πέτρου Φιλιππίδη τελείωσε, ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανέφερε: «Αυτό το δήλωσε η Πηνελόπη, που την αγαπάω και την εκτιμάω και ως μεγαλύτερη κάτι περισσότερο θα ξέρει. Εγώ θα αφήσω τον χρόνο να δείξει τι θα γίνει».

Δείτε όσα είπε ο Σπύρος Μπιμπίλας:

Δίωξη για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Υπενθυμίζεται πως ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται και επίσημα για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού.

Πιο συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας που ερευνούσε τις καταγγελίες σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έκρινε πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία προκειμένου να του ασκήσει δίωξη. Μάλιστα, και στις τρεις περιπτώσεις σε βαθμό κακουργήματος.

Πέτρος Φιλιππίδης
© (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Έτσι, λοιπόν, πλέον ο φάκελος της δικογραφίας έχει ανατεθεί σε ανακριτή, ο οποίος θα καλέσει για συμπληρωματικές καταθέσεις θύματα και ανθρώπους που φαίνεται ότι γνωρίζουν «πρόσωπα και πράγματα». Τελευταίος θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του ο γνωστός ηθοποιός.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο γνωστός ηθοποιός δεν είχε εμφανιστεί στον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις, αλλά είχε απολογηθεί δι' υπομνήματος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε αρνηθεί πως υπήρξε βιασμός, υποστηρίζοντας πως οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα