Χρυσοστόμου: «Τρεις φορές πήγα να πεθάνω στον ύπνο μου»

Γιώργος Χρυσοστόμου
© NDP

Ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου που τον απολαμβάνουμε στο ρόλο του Στέφανου στη σειρά «Αγγελική» μιλά στην εκπομπή «Οδηγός καλής ζωής» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για τις διατροφικές του συνήθειες, αλλά και για τις φορές που κινδύνεψε η υγεία του.

Ο ίδιος ανέφερε πως τα τελευταία δύο χρόνια έχει κόψει τελείως το αλκοόλ, γεγονός που τον έχει βοηθήσει στην καθημερινότητα του.

«Μέχρι τα 18 μου είχα μια πάρα πολύ ισορροπημένη διατροφή. Ζούσα σε μια οικογένεια πολύ χριστιανική και τρεις φορές το χρόνο γινόταν η νηστεία, αυτό αμέσως έκανε αποτοξίνωση. Από τα 18 και μετά που μπήκα στη σχολή, στη Θεσσαλονίκη, και λόγω οικονομικών δυσχερειών, πήγα στο τυλιχτό για τρία χρόνια. Στο στρατό πήρα πάρα πολλά κιλά και από τα 21 και μετά που ήρθα στην Αθήνα το junk food ήταν καθημερινότητα. Πριν δύο χρόνια έβγαλα το αλκοόλ από τη ζωή μου. Μια μέρα είπα ότι δεν θέλω να ξαναπιώ και δεν ήπια ξανά. Αυτό άρχισε αυτόματα να μου αλλάζει το βιολογικό ρολόι, να μην χρειάζεται να τρώω μετά από κάποιο ξενύχτι. Ή θα άλλαζα ζωή ή θα το έκανε ο γιατρός. Πήγα να φύγω από τη ζωή τρεις φορές στον ύπνο μου από παλινδρόμηση μετά από υπερβολική κατανάλωση φαγητού. Θα ήταν… αστείο να γράφουν ότι “έφυγα” από μια μακαρονάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του.

Το αλκοόλ και η απεξάρτηση

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Gala» είχε δηλώσει για την αποχή από το αλκοόλ: «Η δουλειά τι είναι βασικά πένθος. Γι’ αυτό έχει τόση εξωστρέφεια χαράς. Γιατί είναι βασικά πένθιμη δουλειά. Αρκετοί ηθοποιοί πίνουν. Το λέω γιατί και εγώ έχω κόψει το αλκοόλ εδώ και δυόμισι χρόνια. Επειδή είναι δύσκολα διαχειρίσιμο όλο αυτό, πας και το πνίγεις. Όλοι οι ηθοποιοί μετά από μία παράσταση πάνε ή να φάνε ή να πιούνε. Είναι μία διαδικασία πένθιμη. Είναι ξερίζωμα να φύγεις από το καμαρίνι από μια επαφή – μη επαφή με κόσμο. Το θέατρο έχει να κάνει πολύ με την μοναξιά. Θες να είσαι με κόσμο, δεν μπορείς να συνδεθείς άμεσα με αυτόν και το θέατρο είναι ένα καλό υποκατάστατο. Γιατί είσαι με κόσμο αλλά και όχι, έχεις το τζάμι του τέταρτου τοίχου μπροστά».

 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα