Παπαδημητρίου - #metoo: «Είναι καιρός να γίνει ένα βαθύ ξεκαθάρισμα»

Ντορέττα Παπαδημητρίου
© NDP

Η γνωστή ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου μίλησε στη δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή και αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα #metoo το οποίο ξέσπασε στον καλλιτεχνικό χώρο μετά από σωρεία καταγγελιών για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ποια είναι η άποψη σου για το MeToo αλλά και όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στον καλλιτεχνικό χώρο; Το κράτος τελικά έκανε αυτά που έπρεπε; 

Θεωρώ αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου και έδωσε το έναυσμα σε πολλές ψυχές επιτέλους να ακουστούν, σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Ως γυναίκα, ηθοποιός αλλά και αθλήτρια χαίρομαι που βγήκαν όλα στην επιφάνεια και εκτιμώ αφάνταστα το Σωματείο των Ηθοποιών και το έργο του να χειριστεί άμεσα και ταχύτατα όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα συνεχίσει να κάνει το έργο της, όπως ήδη έκανε, διότι είναι καιρός να γίνει ένα βαθύ ξεκαθάρισμα και να φύγουν όσοι πίστευαν ότι λόγω εξουσίας και δύναμης μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλους και άλλες.

Θέλει τόλμη η αποκάλυψη ή απλά βαθιά συνειδητοποίηση και αποδοχή από τον ίδιο μας τον εαυτό;

Από όλα θέλει. Δεν μπορώ να φανταστώ τι αισθάνονται και τι πληγές ψυχικές και σωματικές φέρουν όλα αυτά τα θύματα κακοποίησης. Είναι αδύνατο να σκεφτώ πως κατάφεραν να διαχειριστούν κάτι τόσο βάναυσο και μετέπειτα να το δημοσιοποιήσουν. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το οτιδήποτε αν δεν το έχει βιώσει. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα φέρει την αλλαγή, διότι έγινε για να αλλάξουν τα πάντα στην τέχνη μας αλλά και σε όλους τους χώρους που συμβαίνει η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα