Ο καλλιτέχνης που ζωντανεύει τα πρόσωπα των Αρχαίων Ελλήνων

arxaioi-ellines

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως ήταν το πρόσωπο των αρχαίων Ελλήνων; Εάν έμοιαζαν τα χαρακτηριστικά τους με τα δικά μας; Ο καλλιτέχνης Παναγιώτης Κωνσταντίνου από την Κύπρο έχει δώσει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα.

Έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον διαδικτυακό project, που τον έχει κάνει γνωστό σε χιλιάδες χρήστες μέσω του Youtube channel που διατηρεί. Συγκεκριμένα, μετατρέπει σε αληθινά πρόσωπα τα  ομοιώματα γνωστών αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, φιλόσοφων και πολιτικών.

Με την βοήθειά του μπορούμε να ταξιδέψουμε στον χρυσό αιώνα του Περικλή, να μεταφερθούμε στην Αρχαία Αθήνα και να παρακολουθήσουμε διάλεξη από τους σημαντικότερους φιλοσόφους Αριστοτέλη και Πλάτωνα πολεμήσουμε μαζί με τον Μέγα Αλέξανδρο και να χτίσουμε τις Πυραμίδες της Αιγύπτου με τους Φαραώ.

Χάρη στον Παναγιώτη Κωνσταντίνου λοιπόν, μπορούμε να δούμε πώς μπορεί να ήταν τα πρόσωπα όλων αυτών των μεγάλων προσωπικοτήτων.

 

Who is Who

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου κα πως προέκυψε η ιδέα να ασχοληθεί με την τρισδιάστατη απεικόνιση των αγαλμάτων σε κανονικές μορφές προσώπων; Ο ψηφιακός δημιουργός μίλησε αποκλειστικά στο news2u για το project που έχει δημιουργήσει.

arxaioi-ellines

Πως ξεκίνησε η έμπνευσή του Παναγιώτη Κωνσταντίνου

«Έχω σπουδάσει γραφικές τέχνες αλλά έχω εξασκήσει το επάγγελμα πολύ λίγο λόγω του ανταγωνισμού και τον κορεσμό στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Είχα δημιουργήσει το YouTube channel αρχικά σαν hobby, για να περνώ τον χρόνο μου κάνοντας κάτι χρήσιμο.

Όμως στην πορεία σαν τα πρόσωπα των αρχαίων εμφανίζονταν με photo and 2D, 3D manipulation and editing ως βάση έμπνευσης τα αγάλματα, ανακάλυπτα σιγά σιγά ότι δεν είχαν καθόλου διαφορά με τους συγχρόνους ανθρώπους» αναφέρει στο news2u.

Η αντίδραση του κόσμου

«Έχω αρχίσει αυτό το κανάλι για περίπου δυο μήνες, και έχω λάβει πάρα πολλά θετικά σχόλια από όλο το κόσμο, κάποιοι λέγοντας ότι βλέπουν άτομα τα οποία μοιάζουν στα πρόσωπα στις αναπαραστάσεις των videos που έχω δημοσιεύσει. έχω πάρει και πάρα πολλά αρνητικά σχόλια, κυρίως ρατσιστικού και εθνικιστικού περιεχομένου από Έλληνες, μάλλον της άκρας δεξιάς, επίσης έχω λάβει περισσότερα αρνητικά μηνύματα από αφροαμερικανους του Woke movement, και πολύ πιθανόν και από την άκρα αριστερά της Αμερικής του Antifa. Με λίγα λόγια οι μεν ακροδεξιοί έχουν παράπονο ότι οι ανακατασκευές των Αρχαίων, δεν είναι αρκετά καυκάσιοι και οι μεν ακροαριστεροί ότι δεν είναι αρκετά μαύροι, που δείχνει ότι υπάρχει ακόμα πολύς ρατσισμός στις χώρες μας».

Τα μελλοντικά σχέδια- δημιουργίες

«Στο μέλλον θα ήθελα να ερευνήσω περισσότερο τους βυζαντινούς αυτοκράτορες και να προσπαθήσω να δημιουργήσω πρόσωπα, έχοντας ως πηγή έμπνευσης αναφορές σύγχρονων ιστορικών και το πως μοιάζουν οι άνθρωποι από το χώρο καταγωγής τους» καταλήγει ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου.