Βρούτσης: Εξετάζεται η παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ - Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων

Για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και νέα μέτρα για στήριξη εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στα μέσα Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την ανακούφιση όσων επλήγησαν από την πανδημία.

«Είχαμε προετοιμαστεί και ήμασταν έτοιμοι για το φθινόπωρο. Πολύ σωστά δεν ρίξαμε όλα τα "καύσιμα" από την αρχή», ανέφερε αρχικά ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στο Mega, απαντώντας και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της πανδημίας.

Παράταση του επιδόματος των 534 ευρώ

Με απόφασή της η κυβέρνηση συνεχίζει την καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, σε εργαζομένους οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται η παράταση του επιδόματος αυτού μέχρι το τέλος του 2020.

«Κάνουμε βήμα – βήμα τις κινήσεις μας».

Παράταση του «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Παράλληλα, το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο αφορά την επιδότηση έως 60% του μισθού των εργαζομένων, συνεχίζεται μέχρι το τέλος του χρόνου, με τον υπουργό Εργασίας να δηλώνει ότι «το πρόγραμμα ήρθε για να μείνει».

Δώρο Χριστουγέννων

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για το χρονικό διάστημα που δεν εργάστηκαν οι εργαζόμενοι, με τα χρήματα που θα καταβληθούν να έχουν ήδη εξασφαλιστεί.

«Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους εργαζόμενους. Το δώρο των Χριστουγέννων θα πληρωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου».

Όσον αφορά στο δώρο του Πάσχα, αυτό θα καταβληθεί σε όσους δεν το έχουν λάβει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM