4+1 tips για να εξοικονομήσουμε χρήματα

Τα τελευταία χρόνια ο βιοπορισμός έχει συναντήσει σημαντικά εμπόδια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων.

Παρ' όλα αυτά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη, προκειμένου να εξοικονομήσουμε χρήματα, είναι να δώσουμε προσοχή στις λεπτομέρειες.

Ναι, οι λεπτομέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο πορτοφόλι μας, ακόμη και αν πιστεύουμε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω του πενιχρού μισθού μας..

Είναι απίστευτο το πώς απλοί τρόποι μπορούν να μας βοηθήσουν να εξοικονομήσουμε χρήματα, αλλάζοντας μόνο μερικές από τις καθημερινές μας συνήθειες και μπαίνοντας σε πρόγραμμα.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

«Όχι» καφές απ'έξω

Χιλιοειπωμένο μεν, πολύ σωστό δε. Αν είστε λάτρης του καφέ, προσπαθήστε να περιορίσετε την αγορά του απ' έξω.  Για παράδειγμα, ακόμη και έναν καφέ να παίρνουμε από κάποιο μαγαζί τις μέρες που πηγαίνουμε στη δουλειά, θα δούμε σημαντική μείωση στο πορτοφόλι μας. Μάλιστα, αν παίρνουμε τον βασικό μισθό, στο τέλος του μήνα θα διαπιστώσουμε πως τα χρήματα που έχουμε ξοδέψει σε καφέδες, αρκούν για τα ψώνια μιας ολόκληρης εβδομάδας.

 

Τάπερ save the queen

Όπως με τον καφέ, έτσι και τα χρήματα που ξοδεύουμε σε έτοιμο φαγητό μπορούν να βλάψουν την οικονομική μας κατάσταση. Είναι εύλογο αρκετές φορές να μην έχουμε όρεξη να μαγειρέψουμε λόγω κούρασης. Για τον λόγο αυτό, μπορούμε να αφιερώσουμε μια μέρα στο μαγείρεμα φαγητών για όλη την εβδομάδα. Αν, πάλι, ούτε αυτό μας βολεύει, μπορούμε απλά να μετριάσουμε τις φορές που παραγγέλνουμε απέξω. Δεν χρειάζεται να τρώμε junk food συνεχώς. Εκτός του ότι δεν είναι υγιές, θα μείνουμε και απένταροι.

tria polichroma taper

In sales we trust

Αγαπημένες εκπτωσούλες! Το κλειδί εδώ είναι η υπομονή, κάτι που για μερικούς είναι ακατόρθωτο. Trust me, I know. Been there, done that. Ξέρω ότι θες το συγκεκριμένο παντελόνι, στο συγκεκριμένο χρώμα και το θες αυτή τη στιγμή. Είναι εμφανές ότι δεν μπορείς να περιμένεις, όπως οι περισσότεροι καταναλωτές, including me. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεις το συγκεκριμένο ρούχο στη μισή τιμή, μπορεί και πιο κάτω. Όπως επίσης είναι πιθανό να μην το βρεις καθόλου και να δεις κάτι άλλο που να σου αρέσει περισσότερο. Αν έχεις πραγματικά ανάγκη αυτή την αγορά, τότε go for it, αλλά αν είσαι ένας ακόμη shopping maniac, περίμενε τις εκπτώσεις.

kopela sprochni karotsaki

Second hand

Τα καταστήματα second hand είναι σαφώς πιο οικονομικά, καθώς η τελική τιμή προκύπτει από το βάρος των ρούχων. Στα περισσότερα μαγαζιά τέτοιου είδους κυκλοφορούν ανάρπαστα κομμάτια, τα οποία δεν θα τα βρείτε στις αλυσίδες καταστημάτων. Ως εκ τούτου, σκεφτείτε συνδυαστικά! Second hand και ξερό ψωμί, όχι μόνο για εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και για ξεχωριστό στυλ.

graphiko me ti leksi second hand

Προσφορές

Οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη και ενίοτε μας αφήνουν και κανένα ψιλό στην τσέπη. Τα περισσότερα από αυτά βγάζουν αρκετές προσφορές ανά εβδομάδα. Έτσι, πριν πάτε για ψώνια, φροντίστε να έχετε ενημερωθεί πρώτα για πιθανές προσφορές. Ιδιαίτερα για προϊόντα καλλωπισμού, υγιεινής αλλά και καθαρισμού αξίζει να προβείτε σε αγορές ακόμη και αν δεν τα χρειάζεστε άμεσα. Σκεφτείτε πως όταν τα χρειαστείτε θα είναι αργά, καθώς η τιμή τους θα είναι αρκετά αυξημένη.

graphiko me lista supermarket

 Μήπως τελικά ήρθε η ώρα να αλλάξουμε συνήθειες και τρόπο ζωής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα