Πώς θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων

Κλιμακωτό άνοιγμα των καταστημάτων, με σταδιακή άρση του lockdown, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως η καθολική χρήση μάσκας: «Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και θα έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη».

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, επισήμανε πως θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών: «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει διαπίστωσαν πως η εστίαση έπαιξε κομβικό ρόλο στη διάδοση του κορονοϊού».

«Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας σε σύγκριση με το πρώτο»

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ συνέχισε διερωτώμενος τι θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε 12 φορές περισσότερους θανάτους από το Βέλγιο (δηλαδή, 250.000 νεκρούς).

Σχολιάζοντας εν συνεχεία και την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ότι «αν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε 2.500 θανάτους», ο κ. Γεωργιάδης είπε πως επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία και ότι είναι απολύτως λογικό πως «αν έχεις 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα γεμίσεις, θα έχεις περισσότερους θανάτους».

Παράταση των μέτρων μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου

O γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης σε τηλεοπτική του παρέμβαση τόνισε πως «η απόφαση με τις αναστολές λειτουργίας των καταστημάτων και τα περιοριστικά μέτρα, όπως ισχύουν μέχρι σήμερα, θα παραταθούν μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε και θα έχουμε κάποια σαφή στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση μέσα στις γιορτές να επιτραπούν μετακινήσεις μεταξύ των νομών», πρόσθεσε ο κ. Σταμπουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM