Σταϊκούρας: Δεν θα αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ - Επιπλέον μέτρα για την εστίαση

staikouras
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στον ΕΝΦΙΑ αλλά και στα επιπλέον μέτρα της εστίασης. «Η κυβέρνηση ούτε μοιράζει λεφτά, ούτε άνοιξε κάποιο πουγκί. Αξιοποιεί τις ταμειακές δυνατότητες της χώρας και πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε πριν ξεκινήσει η πανδημία», τόνισε χαρακτηριστικά.
 
Ο υπουργός σημείωσε πως σκοπός είναι να στηριχτούν τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και κυρίως η μεσαία τάξη και εξήγησε η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δημοσιονομική ευελιξία για να πτυχή την ανάκαμψη της οικονομίας

Αναφερόμενος στο ΕΝΦΙΑ ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι δε θα αλλάξει, θα παραμείνει όπως ο περσινός και προς το τέλος του έτους θα δούμε αν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τη δέσμευση για να μειωθεί άλλο ένα 8%. Για τις νέες αντικειμενικές αξίες τόνισε ότι δε θα επιβαρύνουν τους πολίτες. 

Τι ανέφερε για την εστίαση

Σχετικά με τα μέτρα στήριξης της εστίασης, ανέφερε ότι είναι θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης να επισπεύσει το άνοιγμα της πλατφόρμας επιδότησης του κλάδου που είναι προγραμματισμένος να ανοίξει στις 10 Μαΐου.

Ωστόσο, όπως είπε υπάρχει και μια σειρά από άλλα μέτρα για την εστίαση, όπως πληρωμή επιστρεπτέας προκαταβολής 7 μέσα στη μεγάλη εβδομάδα και η επιπλέον χρηματοδότηση επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές πάνω από 6 μήνες.