«Αφαίμαξη» μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ που δεν... στέλνονται

αποκλειστική είδηση News2u

Σωρεία καταγγελιών που έχουν τεθεί υπόψη του News2u το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν τη ΔΕΗ γεννούν υποψίες ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων να στείλουν πολίτες – καταναλωτές της Δ. Ε. Η. σε ιδιώτες παρόχους  και τον Εθνικό Ενεργειακό κολοσσό στην  «αγκαλιά» του ιδιωτικού τομέα σε μια… αντίστροφη πορεία .

Αυτό το νεοφιλελεύθερης σύλληψης colpo grosso περνά μέσα από την οργή των πολιτών για κάποια τερτίπια της ΔΕΗ και η τακτική αναδύει οσμή σκανδάλου. Είναι δεκάδες οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο news2u και αφορούν λογαριασμούς της ΔΕΗ που φτάνουν με τεράστια καθυστέρηση, ή και ποτέ, με αποτέλεσμα οι πολίτες να βρίσκονται αντιμέτωποι με κάτι που μοιάζει με… κρατική ληστεία αφού αναγκάζονται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά υπό την απειλή της… διακοπής της παροχής ρεύματος. Τα κρούσματα είναι επαναλαμβανόμενα. Σπίτια στα Νότια προάστια, στον κεντρικό τομέα της Αττικής και  στις… παρυφές των βορείων προαστίων βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της τακτικής.

Λογαριασμοί της ΔΕΗ
Φωτογραφία: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI)

Ο Π. Γ. στα νότια προάστια έχει επανειλημμένως βρεθεί αντιμέτωπος με αυτήν την… μεθόδευση και καθώς αφηγείται την περιπέτεια του κορυφώνει την διήγηση του σημειώνοντας πως «με αναγκάζουν να καταφύγω σε πάροχο». Παρόμοια είναι και η εμπειρία του Χ. Γ. ελεύθερου επαγγελματία από τα νότια προάστια, ο οποίος λαμβάνει ογκωδέστατους λογαριασμούς σε ένα διαμέρισμα 80 τετραγωνικών, δυο δρασκελιές από το παλιό αεροδρόμιο. Αυτό δεν θα ήταν παράξενο αν δεν συνέβαινε μια…. «αμελητέα» λεπτομέρεια.

Ο φίλος μας, δεν μένει πια σε αυτό το σπίτι το οποίο χρεώνεται, από τα ακριβοπληρωμένα golden boys της ΔΕΗ ενώ είναι άδειο, εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο! Στο πλήθος των προβληματικών καταστάσεων που περιγράφονται βρίσκονται και αιτήσεις επανελέγχου του «ρολογιού» όπως μας λέει η κ. Χ. από το Γαλάτσι οι οποίες δεν εξυπηρετούνται – ή εκτελούνται πολύ καθυστερημένα. Και δεκάδες άλλες οργισμένες καταγγελίες που έχουν την ίδια έκβαση: Να πληθαίνουν οι πολίτες που βρίσκουν απάγκιο στους εκτός ΔΕΗ παρόχους, αφού έχουν πληρώσει … μικρούς πακτωλούς στη ΔΕΗ για να εξακολουθήσουν να πληρώνονται με παχυλούς μισθούς τα βολεμένα golden boys της επιχείρησης.

Η επιχείρηση απαξίωσης της Δ. Ε. Η., του  γιγαντιαίου θύλακα του ενεργειακού θησαυρού της χώρας, έχει ξεκινήσει μεθοδικά, εδώ και πολλά χρόνια, όταν το  «κλείσιμο του ματιού» στους ιδιώτες αποτέλεσε την … σημαία του αφέτη για έναν ανελέητο ανταγωνισμό απόκτησης του «κουμάντου» - και μάλιστα «κοψοχρονιά» . Η μεθοδολογία των «εγκεφάλων» αυτής  της επιχείρησης, συχνά … αλλάζει επίπεδο,   εξελίσσεται  και το πάλαι ποτέ αξίωμα περί του ρεύματος ως δημόσιου αγαθού έχει εξελιχθεί σε αφήγημα, που χωρά πολλή κουβέντα και μπόλικη … αμφισβήτηση.  

 Από την εποχή που στο πλαίσιο του ρεπορτάζ … σκοντάφταμε σε συνδικαλιστές, σφιχταγκαλιασμένους με στελέχη, που ήταν χωρισμένοι σε στρατόπεδα  επιχειρηματιών επίδοξων κουμανταδόρων της θηριώδους επιχείρησης με τεράστια ποσά να ταξιδεύουν στον αέρα της φημολογίας, σήμερα έχουμε φτάσει στις μεθόδους ευθείας και απροσχημάτιστης αφαίμαξης των πολιτών.

Η οσμή σκανδάλου παραμένει αμείωτη και τα θηριώδη ερωτηματικά επίμονα κι αναπάντητα. 

*Aν έχετε πρόβλημα με λογαριασμούς της ΔΕΗ, επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected].

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα