Ρέγκλινγκ – ESM: Εύσημα για κόκκινα δάνεια – Ομιλία για το Ευρώ 

Ρέγκλινγκ
EUROKINISSI/ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ζαββό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους ο κ. Ρέγκλινγκ απέδωσε τα εύσημα για την επιτυχημένη μεταρρύθμιση «ΗΡΑΚΛΗΣ» καθώς και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο τραπεζικό σύστημα.

Ρέγκλινγκ - Ζαββός
cnn.gr

Ζαββός: Μείωση του ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό κ. Ζαββό, η 18μηνη παράταση του «Ηρακλή» θα μειώσει το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε μονοψήφιο νούμερο, συμπεριλαμβανομένων και των εξυπηρετούμενων δανείων που θα υπάρξουν από την κρίση της πανδημίας. Ενημερώνοντας τον κ. Ρέγλινγκ ο υφυπουργός αναφέρθηκε αναθεώρηση του νόμου για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ώστε το Ταμείο να πραγματοποιήσει τον ρόλο και τη στρατηγική εξόδου του από τις ελληνικές τράπεζες.

Στόχος των μεταρρυθμίσεων αναφέρει ο κ. Ζαββός αποτελεί η ενίσχυση της δυναμικής των τραπεζών για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο της συζήτησης των δύο ανδρών, αναφέρθηκαν οι προοπτικές που ανοίγει το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι ελληνικές τράπεζες για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Οι μεταρρυθμίσεις για την αναβάθμιση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση επεσήμανε ο κ. Ζαββός, ώστε να αποτελέσει μοχλό σταθερής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία μαζί με το τραπεζικό σύστημα.

Ρέγκλινγκ: Ο διεθνής ρόλος του ευρώ θα ενισχύεται τα επόμενα χρόνια

Ο επικεφαλής του ESM, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, αναφέρθηκε στο διεθνή ρόλο του ευρώ. Σύμφωνα με το κ. Ρέγκλινγκ, ο διεθνής ρόλος του ευρώ θα ενισχύεται τα επόμενα χρόνια, ενώ προέβλεψε ότι τόσο το ευρώ, όσο και το κινέζικο νόμισμα θα έχουν την ίδια περίπου σημασία με το δολάριο. 

Το ευρώ, σημείωσε, θα γίνει πιο ελκυστικό στους διεθνείς επενδυτές με την αύξηση των κοινών εκδόσεων χρέους από την ΕΕ, όπως αυτές για το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης SURE και για το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα εκτινάξουν στα 2 τρισ. ευρώ το μέγεθός τους. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα