ΥΠΟΙΚ: Παράταση των μειωμένων ενοικίων και αναστολές ρυθμισμένων φορολογικών οφειλών

Υπουργείο Οικονομικών
EUROKINISSI

Παράταση για ακόμα ένα μήνα αποφάσισε το ΥΠΟΙΚ σχετικά με την ρύθμιση που προβλέπει πλήρη απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου. Οι επιχειρήσεις που αφορά η συγκεκριμένη ρύθμιση, δραστηριοποιούνται στους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού, των μεταφορών, τα γυμναστήρια καθώς και επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.

Παράλληλα η καταβολή μειωμένου ενοικίου ισχύει και τον Ιούνιο για το λιανεμπόριο και αφορά την κύρια κατοικία των εργαζομένων σε αναστολή εργασίας τον Ιούνιο. Καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αναμένεται ο Ιούνιος να είναι ο τελευταίος μήνας για τον οποίο προβλέπονται ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με την υποχρέωση καταβολής ενοικίου, με εξαίρεση ελάχιστες περιπτώσεις επιχειρήσεων που ενδέχεται να απαιτηθεί να παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούλιο.

Καφετέρια
EUROKINISSI

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ρυθμισμένων φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών, πληρωτέων τον μήνα Ιούνιο, για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές με κρατική εντολή τον μήνα Ιούνιο.

Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση για ακόμη μία φορά, αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση, αφουγκράζεται τις ανάγκες νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και αντιμετωπίζει με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης το ζήτημα των οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα