Στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου προχωρά σήμερα το Δημόσιο

Την επανέκδοση ομολόγου με κουπόνι 4,25% λήξης 15 Ιουνίου 2033, ανακοίνωσε χθες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Στην ουσία, πρόκειται για την πρώτη δημοπρασία ομολόγων που διενεργείται στο πλαίσιο του τριμηνιαίου προγράμματος δημοπρασιών, που ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με βασικό στόχο την βελτίωση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς κρατικών τίτλων. Η κίνηση γίνεται λίγο πριν την αναθεώρηση της αξιολόγησης του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από τη Standard & Poor's την Παρασκευή 21 Απριλίου

Σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.

Το ποσό που θα δημοπρατηθεί θα είναι έως 300 εκατομμύρια ευρώ και η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 (Τ+5).

Στη δημοπρασία θα συμμετάσχουν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών έκαστος, που θα πρέπει να υποβληθούν έως τη 12:00 μεσημβρινή (μ.μ.), τοπική ώρα, της 19ης Απριλίου 2023 και οι οποίες ικανοποιούνται μέχρι του ύψους του δημοπρατούμενου ποσού, στην τιμή της τελευταίας προσφοράς που γίνεται δεκτή στη δημοπρασία (cut off τιμή).

Μόνο ανταγωνιστικές προσφορές θα γίνουν αποδεκτές στη δημοπρασία.