Κοροναϊός: Στην εντατική η ΥΠΕΞ του Βελγίου

Στην εντατική βρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Σοφί Βιλμές, η οποία είχε διαγνωστεί θετική στον κοροναϊό πριν από λίγες μέρες.

Η ΥΠΕΞ του Βελγίου, Σόφι Βιλμές, διακομίσθηκε χθες (21/10) στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με COVID-19.

Σύμφωνα με εκπρόσωπό της, «η κατάστασή της είναι σταθερή, έχει επαφή με το περιβάλλον και την φροντίζουν καλά. Χρειάζεται ιατρική επίβλεψη και νοσηλεύτηκε με συμβουλή του γιατρού της. Διεξάγεται προσεκτική και πολύ επαγγελματική παρακολούθηση από το ιατρικό προσωπικό».

Η Βιλμές είχε ανακοινώσει η ίδια πως ήταν θετική

Στις 17 Οκτωβρίου 2020, η ίδια η Σόφι Βιλμές είχε ενημερώσει ότι βρέθηκε θετική στον κοροναϊό με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

«Το τεστ στο οποίο υποβλήθηκα βγήκε θετικό. Η μόλυνση πιθανόν συνέβη εντός του οικογενειακού μου κύκλου δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν εκτός του σπιτιού μου», έγραψε η 45χρινη Σοφί Βιλμές στο Twitter το περασμένο Σάββατο.

Η ΥΠΕΞ του Βελγίου είχε συμμετάσχει στις 12 Οκτωβρίου στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM