Lockdown: Σταδιακό «άνοιγμα» από τις 7 Δεκεμβρίου

Γύρω στις 7 Δεκεμβρίου τοποθετείται η άρση του καθολικού lockdown, με το σταδιακό «άνοιγμα» της αγοράς.

Μπορεί οι πολίτες να έχουν τεθεί σε ολικό lockdown μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ωστόσο τα σενάρια για το σταδιακό «άνοιγμα» της χώρας θα έρθουν μετά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Γ. Γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπολίδη.

Κατά αυτόν τον τρόπο, το lockdown αναμένεται να λάβει παράταση έως και τις 6 Δεκεμβρίου, ενώ θα υπάρξει σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι και την Πρωτοχρονιά.

Προτεραιότητες κυβέρνησης

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως πρώτο μέλημα τον τομέα της εκπαίδευσης. Έτσι, είναι πολύ πιθανό από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου να επαναλειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία. Όσον αφορά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αυτή αναμένεται να αρχίσει πάλι στις 14 Δεκεμβρίου.

Παρομοίως στις 14 Δεκεμβρίου, υπάρχει το ενδεχόμενο επανεκκίνησης για τα καταστήματα λιανικής. Ο χώρος της εστίασης βρίσκεται τελευταίος στην λίστα της κυβέρνησης, καθώς σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εστία υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Δείτε τους νέους περιορισμούς στην εστίαση και την ημερομηνία λήψης των τελικών αποφάσεων της κυβέρνησης στο kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM