Χρηστίδης: Η κυβέρνηση αποφασίζει παράλογα μέτρα

Παύλος Χρηστίδης
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στη εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη αναφέρθηκε στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την πανδημία της νόσου Covid-19.

Χρηστίδης
EUROKINISSi/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

«Όλοι μας θέλουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά χρειάζεται γενναία στήριξη»

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης σχολιάζοντας την επικαιρότητα και ειδικότερα στο σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και του κλάδου της εστίασης, προσδιόρισε πως «όλοι μας θέλουμε την επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά χρειάζεται γενναία στήριξη με σημαντικό κεφάλαιο κίνησης στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, έχουν κλειστές τις επιχειρήσεις τους εδώ και πολύ καιρό και θέλουν να λειτουργήσουν ξανά με όλο τους το προσωπικό».

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει εμμονές και παραλογισμούς»

Και συνέχισε επισημαίνοντας: «Η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει εμμονές και παραλογισμούς στον τρόπο με τον οποίο αποφασίζει το άνοιγμα της εστίασης. Δανείζομαι την έκφραση μιας δημοσιογράφου που είπε χθες, πως όπως κάναμε πλάκα με την δήλωση του Άκη Πετρετζίκη που έλεγε πως θα κάνει ομελέτα χωρίς αυγά, έτσι μου κάνει εντύπωση πώς περιμένει η κυβέρνηση να λειτουργήσει η εστίαση χωρίς μουσική».

Και, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παράλογων μέτρων που βλέπουμε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα».

Για τον διαγωνισμό των νέων λεωφορείων της ΟΣΥ

Και συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Πλήρη δικαίωση των καταγγελιών μας, αποτελεί η δημοσιοποίηση της απόφασης 497/21 του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον διαγωνισμό των νέων λεωφορείων της ΟΣΥ. Όπως προβλέπεται στην απόφαση, οι ανάδοχοι οφείλουν να παραδώσουν τα λεωφορεία μετασκευασμένα, με όλα τα πλευρικά παράθυρα τους ανοιγοκλειόμενα, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από την διακήρυξη. Είναι επομένως αδιανόητο να υπάρξει προσωρινά η οριστική παραλαβή των λεωφορείων από την αρμόδια Επιτροπή παρακολούθησης και παραλαβής της ΟΣΥ, μέχρι οι ανάδοχοι να προχωρήσουν στη μετασκευή τους. Το Υπουργείο Μεταφορών έχει την ευθύνη να μην επιτρέψει να κυκλοφορούν υγειονομικές βόμβες στην Αθήνα την παραγγελία λεωφορείων που στο τέλος το ελεγκτικό συνέδριο τους ανάγκασε να τα ανασκευάσουν γιατί δεν άνοιγαν τα παράθυρά τους». 

«Όλα αυτά δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας»

Ο κ. Χρηστίδης, συνέχισε λέγοντας: «Ας μην ξεχάσουμε και τα σχολεία των τάξεων των 30 μαθητών ανά τάξη και το πώς με εντολή της Υπουργού Παιδείας έστελνε τα παιδιά μας σχολείο μέσα στο κρύο τον χειμώνα με ανοιχτά παράθυρα και κουβέρτες στα πόδια».

Και διευκρίνισε πως «όλα αυτά, λοιπόν, δεν συμβάλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και αν αυτά που λέμε εμείς δεν αρέσουν στη ΝΔ, επειδή τα λέει η αντιπολίτευση, να διαβάσω αυτό που είπε ευρωβουλευτής της συμπολίτευσης ο οποίος προσδιόρισε ότι ο τουρισμός μας έχει σοβαρό υγειονομικό μειονέκτημα, έναντι όλων των ανταγωνιστικών προορισμών και παρέθεσε τους θανάτους το τελευταίο 7ημερο». «Αναφέρομαι στον κ. Κύρτσο ο οποίος το είπε σε δημόσια παρέμβασή του στο twitter», πρόσθεσε ο Παύλος Χρηστίδης.

Για τους εμβολιασμούς και τα προβλήματα που ανακύπτουν

«Για το θέμα των εμβολιασμών, υπάρχουν και εκεί λειτουργικά και γραφειοκρατικά προβλήματα. Για παράδειγμα να αναφέρω στις Κυκλάδες, οι 30άρηδες που θέλουν να κάνουν το εμβόλιο, πρέπει να φύγουν και να πάνε στην πρωτεύουσα στη Σύρο αντί να γίνεται ο εμβολιασμός στο νησί τους», συμπλήρωσε.

Παύλος Χρηστίδης
Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Το "ξεστοκάρισμα" και τα "διαπαιδαγωγικά sms" είναι όψεις του ίδιου νομίσματος»

Και επισήμανε: «Υποχρέωση της σοβαρής αντιπολίτευσης και αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς, είναι να βάζει στο τραπέζι τα προβλήματα και υποχρέωση της αντιπολίτευσης είναι να επιχειρεί να τα λύνει μακριά από μας αντιλήψεις ξεστοκάρισματος».

Και εξήγησε: «Το "ξεστοκάρισμα" και τα "διαπαιδαγωγικά sms" είναι όψεις του ίδιου νομίσματος εκφράζοντας για άλλη μια φορά πως κάποιοι πολιτικοί και ταγοί μας είναι αποκομμένοι από την πραγματικότητα, πολιτική, κοινωνική, επιστημονική».

«Το εμβόλιο είναι το "κλειδί" της ανάκτησης της χαμένης μας ζωής και κανονικότητας»

Στη συνέχεια, με περίσσια σιγουριά, ο κ. Χρηστίδης είπε: «Εμείς εμπιστευόμαστε την επιστήμη, εμπιστευόμαστε τους εμβολιασμούς, το εμβόλιο είναι το "κλειδί" της ανάκτησης της χαμένης μας ζωής και κανονικότητας. Πρέπει να εμβολιαστεί ο κάθε πολίτης γιατί αυτός είναι ο ασφαλέστερος να χτίσει ο ίδιος ανοσία για τον ίδιο αλλά και για τους αγαπημένους του».

«Δεν φοβόμαστε την επιστήμη, την εμπιστευόμαστε»

«Το εύκολο είναι να πετάς ατάκες, για να "παίζεις", τρέχοντας πίσω από τις εξελίξεις. Δεν φοβόμαστε την επιστήμη, την εμπιστευόμαστε, θέλουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας και ξέρουμε ότι ο δρόμος γι' αυτό περνά μέσα από τον εμβολιασμό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Φώφη Γεννηματά
EUROKINISSI

Και κατέληξε λέγοντας: «Η επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά στο Ασκληπιείο Βούλας, αποτυπώνει αυτή τη μεγάλη διαφορά άσκησης πολιτικής: Με την πράξη της αυτή σηματοδοτεί αφενός τη σπουδαιότητα του εμβολίου και αφετέρου την ανάγκη αποτελεσματικής καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για να μην μείνει κανένα περιθώριο στη σύγχυση και στην παραπληροφόρηση».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα