Κικίλιας - Χαρδαλιάς: Ενώσαμε δυνάμεις απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό

Ο υπουργός Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκαν στη συνεργασία που έχουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο μπροστά σε ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού», αλλά «πρέπει να αντέξουμε λίγο ακόμα». Από την πλευρά του, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή μαζί με τους υγειονομικούς σε όλη τη χώρα «ενώσαμε δυνάμεις σε μια προσπάθεια που έχει βαθιά πατριωτικά χαρακτηριστικά απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό και το βασικότερο είναι ότι βρισκόμαστε στα μισά αυτής της μάχης».

Ο υπουργός Υγείας συνεχάρη όλο το δυναμικό της Πολιτικής Προστασίας για την προσπάθεια που έχει κάνει, η οποία, όπως είπε, είναι εξαιρετική.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε:

«Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, εν μέσω μιας τεράστιας κρίσης δημόσιας υγείας, μιας πανδημίας, το να φτάνει κανείς στα τέσσερα σημεία της χώρας, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, από την Ανατολή και τη Δύση, και να ιχνηλατεί ακόμα και το τελευταίο χωριό. Το έχει κάνει αυτό η Πολιτική Προστασία, όλους αυτούς τους μήνες». Και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο μπροστά σε ένα εθνικό σχέδιο εμβολιασμού, την πιο δύσκολη και την πιο κρίσιμη υγειονομική επιχείρηση που έχει γίνει ποτέ στη χώρα».

«Πολλές φορές μες στη μάχη ξεχνάμε τα αυτονόητα. Δεν είναι αυτονόητο το να πεις στους ανθρώπους που αγωνίζονται και παλεύουν ένα “μπράβο”, ένα “κουράγιο” και ένα “λίγο ακόμα”», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με την ομάδα του κ. Κικίλια και τους υγειονομικούς της χώρας «σε μια προσπάθεια που έχει βαθιά πατριωτικά χαρακτηριστικά απέναντι σε έναν παγκόσμιο εχθρό». Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως βρίσκονται στα μισά αυτής της μάχης, ωστόσο «η ελπίδα είναι εκεί, περιμένει».

«Σε όλη αυτή τη διαδρομή νομίζω πως αναδείχτηκε ότι μέσα από τη συνεργασία, μέσα από τη συνεννόηση, μέσα από τον κοινό βηματισμό, οι υγειονομικοί, το υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΔΥ, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όλοι όσοι εμπλέκονται κάτω από την ομπρέλα αυτή έχουν δώσει τον καλύτερό τους εαυτό και είναι πολύ σημαντικό όλο αυτό να έχει αντίκτυπο στην ίδια την κοινωνία, που δεν είναι τίποτα άλλο από το ξεκάθαρο μήνυμα ότι είμαστε εδώ να δίνουμε τον αγώνα μας καθημερινά, σκληρά, για να μπορέσουμε να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM