Κορονοϊός: H διαδικασία που θα ακολουθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν

Κορονοϊός: Για την διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι πολίτες προκειμένου να εμβολιαστούν μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως για τον εμβολιασμό των πολιτών θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακά μέσα. H διαδικασία θα περιλαμβάνει τη δήλωση στοιχείων σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες. Αν και ο κορονοϊός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός για τον εμβολιασμό χιλιάδων ανθρώπων.

Κορονοϊός: Η διαδικασία για να εμβολιαστούν

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός για τον πολίτη. Τώρα τελειώνουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί μία άσκηση, η οποία είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Πρέπει πολλά συστήματα να διαμορφωθούν και χιλιάδες άνθρωποι να συντονιστούν.

Θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, και την άυλη συνταγογράφηση. Στεκόμαστε κυρίως για το κλείσιμο του ραντεβού στην άυλη συνταγογράφηση. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μοιάζει με τις αντίστοιχες που μπαίνει κανείς για να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες, που θα μπορούν να τα αλλάξουν. Θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στην πορεία. Τηλεφωνικό κέντρο δεν θα υπάρχει με τη μορφή που το ξέρουμε», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε για όσους ανθρώπους δεν μπορούν να ακολουθήσουν την τεχνολογία: «Θα έχουμε έναν πολύ εύκολο τρόπο για τον κόσμο που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους εξυπηρετήσουμε. Θα υπάρξουν φυσικά σημεία όπου θα μπορεί ο κόσμος αυτός να πάει για να μάθει ποια είναι τα προτεινόμενα ραντεβού από εμάς, και αν θελήσει να τα αλλάξει»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM