Μέχρι πότε καταβάλλονται τα επιδόματα ‒ Τι δήλωσε ο Βρούτσης για καταγγελίες εργαζομένων

Συνεχίζονται οι πληρωμές των συντάξεων

Από αύριο όσων συνταξιούχων το ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 θα λάβουν τα χρήματα στον λογαριασμό τους, ενώ θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι πληρωμές συντάξεων ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου σε όσους το ΑΜΚΑ τελειώνει σε 0, 2, 4, 6 και 8.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega αναφορικά με το δώρο των Χριστουγέννων, έως σήμερα (21/12) γίνεται η καταβολή από τους εργοδότες. Για εκείνους που βρίσκονται σε αναστολή, το μέρος του δώρου που καταβάλλουν οι εργοδότες θα μπει σήμερα, ενώ για το υπόλοιπο, που καταβάλλεται από το κράτος, οι πληρωμές ξεκινούν από σήμερα έως και την Τετάρτη (23/12).

Παράλληλα, στόχος του υπουργείου είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι πληρωμές για το επίδομα του Νοεμβρίου.

Τι ισχύει για το επίδομα θέρμανσης

Σχετικά με το επίδομα θέρμανσης, το ποσό κυμαίνεται από 80 έως 650 ευρώ και ορίζεται ανάλογα με τον ταχυδρομικό κώδικα κάθε περιοχής. Το επίδομα αφορά την αγορά πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, καυσόξυλων και πέλετ. Οι πληρωμές θα γίνουν μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου για εκείνους που θα αγοράσουν μέχρι 31 Δεκεμρίου και μέχρι τις 31 Μαρτίου για εκείνους που θα αγοράσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

H τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας χθες στο δελτίο ειδήσεων του Alpha αναφορικά με τις καταγγελίες που γίνονται από εργαζομένους που, ενώ είναι σε αναστολή, εργάζονται κανονικά, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Στην κλιμάκωση των καταγγελιών από τον Μάρτιο που μπήκαμε στην πανδημία μέχρι και σήμερα, η πύκνωσή τους έγινε περισσότερο προς τα τέλη Νοεμβρίου Έτσι, αύριο θα ψηφιστεί διάταξη βάσει της οποίας καταχρηστικές συμπεριφορές πλέον ποινικοποιούνται». Και κατέληξε: «Η ποινή θα είναι έξι μήνες φυλάκιση, 5.000 ευρώ πρόστιμο στην περίπτωση που συλληφθεί επιχειρηματίας είτε να εκβιάζει τον εργαζόμενό του να δουλεύει ενώ είναι σε αναστολή είτε να του ζητάει τα χρήματα που παίρνει από την αναστολή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM