Στη Θεσσαλονίκη σήμερα Χρυσοχοΐδης - Χαρδαλιάς

Σύσκεψη με φορείς της πόλης για την πορεία της πανδημίας - Αυξήθηκαν τα κρούσματα - Ανοδική τάση σημειώνει το ιικό φορτίο στα λύματα

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης  Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, όπου και θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με φορείς της πόλης για την πορεία της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αυξητική τάση κατά 50% στις δύο τελευταίες μετρήσεις, που διεξάγει διεπιστημονική ομάδα του ΑΠΘ σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ.

 Η τοποθέτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα

«Τα κρούσματα αυξάνονται, τα νούμερα στα λύματα αρχίζουν και τσιμπάνε προς τα πάνω, πράγμα που σημαίνει ότι χτυπάει πάλι καμπανάκι για τη λήψη νέων μέτρων», δήλωσε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σε αυτό το καινούργιο χτύπημα της καμπάνας για την αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου τρίτου κύματος του κορονοϊού, είμαστε σοφότεροι. Πρέπει να αντιδράσουμε ακαριαία και έξυπνα για την ανάσχεση της πανδημίας. Να περιορίσουμε τη μετάδοση αλλά να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανοιχτές λειτουργίες», είπε ο κ. Ζέρβας. Πρόσθεσε, μάλιστα πως μεταξύ των λύσεων είναι να «κρατήσουμε ανοιχτή μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η αγορά να λειτουργεί μόνο με click away. Έχουμε γνώση να το κάνουμε στοχευμένα με όσο το δυνατόν λιγότερους ταλαιπωρημένους πολίτες και επιχειρηματίες».

Κρούσμα νότιο-αφρικανικής μετάλλαξης

Να σημειωθεί πως την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας μετέβησαν εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα νότιο-αφρικανικής μετάλλαξης.

Η μετάβαση κρίθηκε απαραίτητη μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM