Η παραίτηση Διαμαντοπούλου «ανοίγει» την πόρτα του ...Μαξίμου

Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου έτοιμη για να προσφέρει τις «υπηρεσίες» της στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

 

Του Μάκη Θεοδώση

Την απόφαση της να αποσύρει την υποψηφιότητάς της από τη θέση του ΓΓ. του ΟΟΣΑ έκανε γνωστή τη Δευτέρα η Άννα Διαμαντοπούλου μέσω Twitter.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, η απόφαση αυτή έχει σαν στόχο να «διευκολύνει τη συναίνεση στη διαδικασία επιλογής». Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Κυριάκο Μητσοτάκη «για τη συνεχή εμπιστοσύνη και υποστήριξη» που της παρείχε, στην υποψηφιότητά της.

«Ανοίγει  λοιπόν ο δρόμος για την προσφορά στην αναμόρφωση της χώρας, αφού και η εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι δεδομένη και όποτε κρίνει θα ''τραβήξει'' τον άσο της κ. Διαμαντοπούλου ως απόδειξη της διεύρυμένης στήριξης της προσπάθειας του και της κυριαρχίας του και στο κεντρώο χώρο. Να επισημανθεί και η απεριόριστη στήριξη του στην κ. Μενδώνη που δεν είναι στέλεχος της ΝΔ, είναι εξωκοινοβουλετική και επιστήθια φίλη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σημειώνεται επίσης πως η Ελληνίδα πρώην υπουργός και Ευρωπαία επίτροπος, είχε βρεθεί στην τελική τριάδα των υποψηφίων για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg και της εφημερίδας Le Temps.

Tη θέση διεκδικούν, πλέον, η Σουηδή πρώην επίτροπος της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ και ο Αυστραλός Ματίας Κόρμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM