Προκλήσεις Λαγού από τη φυλακή: Ζήτησε γραφείο και υπολογιστή

λαγός
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στο κελί 7 των φυλακών Δομοκού, δίπλα σε εκείνο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός.  Ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης δεν θέλει να απεμπολήσει τα δικαιώματά του, που απορρέουν από την έδρα την οποία συνεχίζει να διατηρεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Εκτός από τον μισθό χιλιάδων ευρώ που εξακολουθεί να λαμβάνει, επιθυμεί να συμμετέχει ψηφιακά και στις συνεδριάσεις της Ευρωβουλής, σύμφωνα με αίτημα που έχει υποβάλει.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λαγός θα επιδιώξει τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού σε εκείνες του Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι πιο κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και να τα επισκέπτεται, ώστε από εκεί και μέσω υπολογιστή να δίνει το ψηφιακό «παρών» στις συνεδριάσεις του Ευρωκοινοβουλίου.

Γιάννης Λαγός
(EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ)

Είναι επίσης πολύ πιθανό, προκειμένου ο ευρωβουλευτής να ασκεί τα καθήκοντά του, να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στις Βρυξέλλες μέσα από ειδική αίθουσα των φυλακών Δομοκού. Πρόκειται για τον χώρο του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου», όπου υπάρχουν τέσσερις υπολογιστές, εκτυπωτής και, φυσικά, σύνδεση ίντερνετ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά για να παρακολουθούν τα μαθήματά τους οι κρατούμενοι που πέρασαν σε σχολές έπειτα από εξετάσεις, ενώ την περίοδο της πανδημίας χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από το σύνολο των κρατουμένων για να επικοινωνούν με τους συγγενείς τους μέσω Skype, αφού τα επισκεπτήρια απαγορεύτηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Οι υπεύθυνοι των φυλακών πρόκειται να θέσουν συγκεκριμένους περιορισμούς, ώστε ο χώρος του «ηλεκτρονικού επισκεπτηρίου» στον Δομοκό να μη μετατραπεί σε προσωπικό γραφείο του Γιάννη Λαγού.