Γιάννης Μπουρνούς: Αδιαφορία και εγκατάλειψη της Βρίσας

Γιάννης Μπουρνούς
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο (12/6/17), ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Τέσσερα χρόνια μετά τον καταστροφικό σεισμό, δύο λέξεις περιγράφουν τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στη Βρίσα: Αδιαφορία και εγκατάλειψη. 

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νοιάστηκε για τη Βρίσα, παρά τα προβλήματα της γραφειοκρατίας. Οι σημερινοί κυβερνώντες της ΝΔ, που προεκλογικά υπόσχονταν στους Βρισαγώτες ότι "μόλις βγούμε, σε ένα χρόνο θα έχετε τα κλειδιά των σπιτιών στο χέρι" είναι άφαντοι.

Οι Βρισαγώτες αισθάνονται βαθιά απογοήτευση. Τα πάντα πάνε πίσω. Από την καταβολή των χρημάτων ως τη δρομολόγηση όλων των αναγκαίων εργασιών. Και το χειρότερο είναι, ότι κανείς πια δεν ξέρει, αν η Βρίσα θα ξαναϋπάρξει όπως παλιά.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των Βρισαγωτών, αναδεικνύοντας με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις όλα τα προβλήματα των σεισμόπληκτων και απαιτώντας τη γρήγορη αντιμετώπισή τους. Γιατί η Βρίσα πρέπει να ξαναζήσει και θα ξαναζήσει".