Γεωργιάδης: Αναζητείται η ισορροπία για την επιβίωση των επιχειρήσεων

«Όλα τα σενάρια για το λιανεμπόριο είναι στο τραπέζι. Αυτή την εβδομάδα θα πάρουμε τις αποφάσεις μας σε συνδυασμό με την εξέλιξη της πανδημίας», επισήμανε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι οι πρώτες αποφάσεις που θα παρθούν θα αφορούν κομμωτήρια, ανθοπωλεία, βιβλιοπωλεία και καταστήματα με παιχνίδια, δηλώνοντας πως όλα τα σενάρια για το άνοιγμα των επιχειρήσεων είναι ανοιχτά και πως μέσα στις επόμενες μέρες θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Του Μάκη Θεοδώση

Τόνισε ότι «είμαστε σε ένα σημείο που πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή, να ανοίξουμε με ένα σχετικά λελογισμένο ρίσκο, και από την άλλη να μην καταστραφούν επιχειρήσεις».

Ο υπουργός σχολίασε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς ότι με το άνοιγμα θα συνεχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα. «Θα ανοίξουμε και θα ανεβαίνουν τα κρούσματα λόγω της κινητικότητας», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το ζήτημα είναι αυτό να μη γίνει με επιθετικό ρυθμό.

Κατά της επαναλειτουργίας του λιανικού εμπορίου στις 14 Δεκεμβρίου τάχθηκε μιλώντας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Ελπίζω να μην έχουμε μετέωρα βήματα. Ιδιαίτερα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Ήπειρο, που έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα, δεν θα είναι καθόλου καλή ιδέα να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 14 Δεκεμβρίου. Και δεν ξέρω πόσο καλή είναι και για την υπόλοιπη Ελλάδα, με εξαίρεση κάποιες περιοχές που έχουν εξαιρετική εικόνα», δήλωσε ο κ. Εξαδάκτυλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM