Μητσοτάκης - Ράμα: Συμφωνία για διευθέτηση της ΑΟΖ στη Χάγη

Κυριάκος Μητσοτάκης
πηγή:twitter

Σε συμφωνία προχώρησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προκειμένου μετά τις εκλογές στην Αλβανία οι δύο χώρες να επιταχύνουν τις διαπραγματεύσεις για τη συνομολόγηση συνυποσχετικού για την παραπομπή της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών τους στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στις Βρυξέλλες οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, τις διμερείς σχέσεις καθώς και την ευρωπαϊκή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Ο κ. Ράμα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη δωρεάν διάθεση 20.000 εμβολίων κατά του κορονοϊού, τα οποία παραδόθηκαν στην Αλβανία σήμερα, Δευτέρα 14 Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε το διαχρονικό και σταθερό ενδιαφέρον της χώρας μας για την Εθνική Ελληνική Μειονότητα καθώς και για την πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δικαίου, που εμπίπτουν στα προαπαιτούμενα που η Ε.Ε. έχει θέσει προς την Αλβανία. Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Ράμα για την εκλογή της Αλβανίας ως μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τη διετία 2021-2022.