Πορφύρης: «Για να μπεις στο MasterChef πρέπει να έχεις προσωπική ιστορία»

Ο Γιώργος Πορφύρης έγινε γνωστός μέσα από το MasterChef 1. Ήταν το 2017, όταν θέλησε να δείξει το ταλέντο του στην μαγειρική και ν' αποδείξει ότι μπορεί να είναι ο επόμενος MasterChef της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Πορφύρης είχε μια πολύ καλή πορεία στο reality μαγειρικής του Star, καθώς κατάφερε να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό.

Μπορεί να μην αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής, αλλά εξαργύρωσε και με το παραπάνω τη συμμετοχή του, αφού μετά το τέλος του MasterChef δέχτηκε πολλές επαγγελματικές προτάσεις, ενώ έχει μαγειρέψει σε αρκετές τηλεοπτικές εκπομπές.

Συναντήσαμε τον Γιώργο Πορφύρη στην «Χελώνα» στο Μοναστηράκι όπου επιμελείται το menu του εστιατορίου και μας μίλησε για όλα.

Για το πως πήρε την απόφαση να γίνει chef, πως μπήκε το MasterChef στη ζωή του και μας αποκάλυψε όλα όσα πρέπει να έχει κάποιος για ν' ασχοληθεί με την μαγειρική, αλλά και για να μπει στο reality μαγειρικής.

- Ξεκινώντας θέλω να μου πεις πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική 

«Η αλήθεια είναι ότι όταν αποφάσισα να ασχοληθώ εγώ με τη μαγειρική δεν ήταν καν της μόδας. Τότε, το θεωρούσαν κατώτατο επάγγελμα, δηλαδή ότι είσαι εργάτης και όντως κάπως έτσι ήταν και η δουλειά. Οπότε με το που τελείωσα τις πανελλήνιες, το πρώτο πράγμα ήταν να πιάσω μια δουλειά, όπου εκεί κάποια παιδιά που συνεργαζόμασταν σε μια καφετέρια στο Νέο Ηράκλειο και είχανε την ιδέα να πάμε όλοι μαζί σε σχολή μαγειρικής»

- Πριν από εκείνη τη στιγμή ποια ήταν η σχέση σου με τη μαγειρική; Ήξερες να μαγειρεύεις;

«Είμαι από μια οικογένεια που μαγειρεύουν όλοι, καθώς είμαστε και μεγάλο σόι. Οπότε η σχέση μου με το φαγητό ήταν πάρα πολύ καλή. Ξεκίνησα να μαγειρεύω σχετικά μικρός, γύρω στα 16, όταν είχα μείνει μόνος μου στο σπίτι και πήρα την απόφαση να γίνω υπεύθυνος, για τη σίτισή μου εκείνη τη στιγμή (γέλια). Θυμάμαι είχα φτιάξει λουκάνικα, τηγανητά κιόλας με σάλτσα  μουστάρδας (έτοιμη). Σε πάρα πολύ ελαιόλαδο, οπότε έκανα να το χωνέψω δύο μέρες τουλάχιστον. Το λες και διατροφικό σκάνδαλο (γέλια). Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή»

- Όταν σου μαγειρεύει κάποιος, πχ η κοπέλα σου, είσαι αυστηρός κριτής μ’ αυτό που δοκιμάζεις;

«Προσωπικά μπορώ να φάω τα πάντα. Ό,τι και να μαγειρέψεις όπως και να είναι. Η μόνη φορά που θα επέμβω  είναι όταν το φαγητό είναι ανάλατο. Π.χ,  σου έχει φτιάξει ένα μουσακά και περιμένεις εσύ το μουσακά, ε, και δεν έχει αλάτι. Δεν μπορείς να παραμείνεις ψύχραιμος (γέλια). Χάνω την ψυχραιμία μου όταν το φαγητό δεν έχει γεύση»

-Με τι άλλο χάνεις την ψυχραιμία σου;

«Θα χάσω την ψυχραιμία μου όταν οι βοηθοί μου κάψουν το φαγητό, γιατί αυτό δείχνει ότι δεν το πρόσεξαν. Επίσης, θα χάσω την ψυχραιμία μου όταν ένα φαγητό δεν έχει αλάτι ή βγει πολύ αλμυρό, κάτι που σημαίνει ότι δεν δοκίμασαν πριν το σερβίρουν»

- Είναι από τους βασικούς κανόνες ένας σεφ να δοκιμάζει το φαγητό που φτιάχνει;

«Ναι, εκτός αν έχεις κάνει κάτι πάρα πολλές φορές. Όταν, όμως το δείχνεις σε κάποιον άλλο και εκείνος πρέπει να αντιγράψει αυτό το οποίο εσύ του έδειξες, δεν γίνεται να μην το δοκιμάσει»

- Στο φετινό MasterChef έχουμε ακούσει πολλές φορές τους κριτές να κάνουν παρατήρηση στους παίκτες ότι δεν έχουν δοκιμάσει αυτό που έφτιαξαν.

«Ισχύει. Όχι μόνο στο φετινό, αλλά σε όλα. Δείχνει και την απειρία κάποιων. Είναι και σχετικά μια συνήθεια το να δοκιμάζεις, δεν είναι ότι το έχεις στο μυαλό σου. Από ένα σημείο και μετά σου βγαίνει μηχανικά. Άμα δεν έχεις την εμπειρία, προφανώς και δεν θα το κάνεις»

- Πώς αποφάσισες να πας στο MasterChef;

«Ο σπιτονοικοκύρης μου ήταν φανατικός τηλεορασάκιας και επειδή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση, μια μέρα που ήμουν στο σπίτι, μου ζήτησε να του στείλω μια φωτογραφία μου. Εγώ νόμιζα ότι ήθελε να μου κάνει προξενιό και του έστειλα μια πάρα πολύ καλή φωτογραφία. Μετά από λίγο μου έστειλε το screenshot για την αίτηση στο MasterChef. Μου είχε πει: «πήγαινε έτσι όπως είσαι, θα κερδίσεις, αλλά μην πας να το παίξεις ο καλύτερος».  Αυτά ήταν τα λόγια του»

- Όταν πήγες είχες άγχος;

«Πάρα πολύ. Είχα το άγχος της αποτυχίας, όχι το άγχος ότι θα δουλέψω. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό το άγχος, καθώς έχεις μία ευκαιρία και πόσο μάλλον στην τηλεόραση. Είναι το άγχος του «ωχ, τι θα συμβεί τώρα», γιατί εκτίθεσαι. Και δεν εκτίθεσαι σε κόσμο που δεν σε γνωρίζει, εκτίθεσαι στον κόσμο που σε γνωρίζει και έχεις συνεργαστεί μαζί του. Εγώ είμαι μάγειρας 10-15 χρόνια. Αν δείξεις μια κακή εικόνα και αποτύχεις και δεν περάσεις, τα μαγαζιά που έχεις δουλέψει, θα πουν τώρα τι γίνεται. Οπότε και τα παιδιά που αγχώνονται και μετά στεναχωριούνται που δεν τα κατάφεραν, είναι αυτός ο λόγος. Είναι ότι εκτέθηκαν σε πολύ δικούς τους ανθρώπους»

- Από το MasterChef του 2017 που συμμετείχες, ποιος ήταν ο πιο αυστηρός κριτής;

«Στα πρώτα επεισόδια φοβόμουν πάρα πολύ τον κύριο Ιωαννίδη, πάρα πολύ. Ήταν πάρα πολύ ψαρωτικός και έβγαζε και ένα αυστηρό προφίλ. Μάλιστα, με είχε κρίνει και πολύ αυστηρά, ειδικά τις πρώτες μέρες. Μετά βέβαια που γνωριστήκαμε off camera ήταν πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος. Τελικά, ο πιο αυστηρός και σαν άνθρωπος εκτός από κριτής είναι ο Σωτήρης Κοντιζάς. Ήταν αυστηρός και on και off camera (γέλια). Ο κύριος Σκαρμούτσος ήταν εξαιρετικός, ήταν η ψυχή του MasterChef πραγματικά. Μας βοηθούσε, μας μιλούσε, μας κατεύθυνε, μας έκανε πλάκα, μας χαλάρωνε, γιατί τότε δεν είχαμε καμία εικόνα του τι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Δεν ήταν όπως τώρα που έχει δει δυο- τρία MasterChef. Τότε πραγματικά ήμασταν πρώτη γραμμή. Δε γνωρίζαμε τι θα γίνει, ποιοι θα μας δούνε, αν θα μας δούνε και τι θα αντιμετωπίσουμε. Δεν ποζάραμε, δεν ξέραμε τι να πούμε, δεν είχαμε στήσει διαλόγους. Ήταν όλα αυθόρμητα»

-Στεναχωρήθηκες που δεν βγήκες νικητής, ενώ θα μπορούσες στο σημείο που είχες φτάσει;

«Έφτασα μακριά, δεν ξέραμε τι θα αποκομίσουμε και αν θα αποκομίσουμε. Εγώ ευχαριστήθηκα πάρα πολύ αυτή την διαδρομή. Πέρασα πάρα πολύ ωραία. Ήταν σαν να ήμουν διακοπές και μαγείρευα. Πήρα ό,τι μπορούσα. Μου εξασφάλισε μια καλύτερη επαγγελματική σταδιοδρομία. Οπότε, μόνο γι’ αυτό, είμαι χαρούμενος, γιατί ήταν μεγάλο ταξίδι, ήταν τρεις μήνες. Σχεδόν, μισός χρόνος μαζί με τις auditions που αφιέρωσες εκεί και το μόνο που έπρεπε τουλάχιστον να κάνεις ήταν να «κερδίσεις» ουσιαστικά όλο αυτό που έγινε μετέπειτα»

-Εξαργύρωσες όλα όσα πήρες από το MasterChef;

«Το MasterChef μου άνοιξε πολύ περισσότερες πόρτες και με βοήθησε στην επαγγελματική και οικονομική μου εξέλιξη. Εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες αυτές με την ιδιότητα μου ως μάγειρας»

- Μετά το τέλος του παιχνιδιού σε είδαμε να κάνεις και εμφανίσεις σε κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση.

«Ναι ισχύει. Ήμουν στο Star, στην «Φωλιά των Κου Κου» την πρώτη χρονιά. Μετά εμφανίστηκε  στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Βρέθηκα στο «Καλοκαίρι Not» με την Κατερίνα Ζαρίφη και από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα»

- Η τηλεόραση είναι κάτι που σε ενδιαφέρει; Μια δική σου εκπομπή ή ένα κανάλι στο Youtube, όπως έχουμε δει και από άλλους συναδέλφους σου;

«Επειδή καταναλώνω πάρα πολύ χρόνο στο να στήνω μαγαζιά, και μου αρέσει η επικοινωνία με τον κόσμο, δεν είναι το όνειρο μου να δείχνω συνταγές στην τηλεόραση. Δεν είμαι ο τύπος που θα σου δείξει πως φτιάχνονται τα γεμιστά. Δεν ήταν ποτέ ο στόχος μου κάτι τέτοιο. Το όνειρο μου είναι να αναλαμβάνω μεγάλες κουζίνες, μεγάλα project, ξενοδοχεία, όπως ακριβώς κάνω και αυτή την περίοδο»

-Θα έκανες δικό σου μαγαζί;

«Η αλήθεια είναι ότι μ’ αρέσει να δουλεύω για άλλους, γιατί ένα κάτι που ξέρω να κάνω και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω»

- Είναι περισσότερο αγχωτικό να έχεις δικό σου μαγαζί;

«Έχω δοκιμάσει να δω πάνω κάτω πως γίνεται και δεν είμαι ο τύπος που θα ξυπνήσει το πρωί να πάει στην εφορία. Δεν είμαι ο τύπος που θα μιλήσει με πολεοδομία, πυροσβεστική, με ΣΔΟΕ και γενικά με όλα αυτά. Νομίζω πως όταν ξέρεις να κάνεις κάτι  πολύ καλά, καλύτερα να πληρώνεσαι για αυτό. Να είσαι και πιο ασφαλής»

https://www.instagram.com/p/B4nW6wEBEbO/

- Σε μια παλιότερη συνέντευξη σου, είχα διαβάσει ότι το MasterChef είναι κομμάτι του εαυτού σου και ότι το παρακολουθείς όλα τα χρόνια. Ισχύει μέχρι και σήμερα;

«Ναι, είναι από τα αγαπημένα μου project, λόγω του ότι έχει το μαγειρικό κομμάτι. Είναι ένα πρόγραμμα, που σου προσφέρει γνώση. Τα τελευταία χρόνια επειδή το κατηγορούν ότι έχει γίνει πιο πολύ reality, δεν είναι και τόσο κακό. Ούτως ή άλλως και αυτά τα παιδιά που βγαίνουνε ή που θα βγούνε δεν αφομοιώνονται στην αγορά και λόγω ηλικίας και λόγω εμπειριών. Οι κριτές είναι πλέον οι stars και όχι αυτοί που βγαίνουν. Για να σε δείξει η τηλεόραση θα πρέπει να έχεις κάτι να προσφέρεις, να έχεις να πεις μια ιστορία»

-Θεωρείς ότι οι προσωπικές ιστορίες των διαγωνιζόμενων που πηγαίνουν στις auditions, επηρεάζουν κατά κάποιο τρόπο τους κριτές;

«Δεν γίνεται πλέον να πάρεις μέρος στο MasterChef αν δεν έχεις μια προσωπική ιστορία να διηγηθείς. Είναι κανόνας, δεν το λέω ειρωνικά. Πρέπει να έχεις μια ιστορία. Εγώ δεν είχα κάποια ιστορία, αλλά τότε δεν ήταν reality. Τώρα στο ζητάνε. Αν δεν έχεις μια ιστορία να πεις,  χάνεις τις πιθανότητες σου να περάσεις. Μπορεί να πάει ένας πάρα πολύ καλός σεφ και να κερδίσει πάρα πολύ εύκολα, το θέμα όμως είναι ότι δε θα μπορεί να μιλήσει στην κάμερα, αν δεν έχει μια φιλοσοφία από πίσω. Αν δεν μπορούν να του χτίσουν την εικόνα του, θα προτιμήσουν κάποιον που έχει να πει κάτι»

- Εσύ, μετά από τρία χρόνια που έχουν περάσει θα ξαναπήγαινες στο MasterChef, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια;

«Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι η διαμονή στο σπίτι. Δεν μπορώ να ξαναμείνω τρεις μήνες με αγνώστους σε ένα σπίτι. Αυτό είναι το μόνο που με πειράζει. Όλο το υπόλοιπο κομμάτι θα το ξανάκανα πολύ εύκολα και θα ήταν ενδιαφέρον ότι έχω προσκομίσει όλα αυτά τα χρόνια πως θα μπορούσα να το διαχειριστώ πλέον»

- Θα έδειχνες ένα κομμάτι της προσωπικής σου ζωής;

«Εμένα τα προσωπικά μου βιώματα και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτό δεν είναι κάτι δραματικό. Έχω μόνο χαρούμενα βιώματα, πάρα πολύ extreme. Έχω βιώματα που προκαλούν γέλιο»

-Άρα μπορεί και να μην περνούσες

«Ναι στη δική μου περίπτωση μπορεί, αν δεν είχα κάτι να δηλώσω. Ό,τι έχω ζήσει και περάσει στη ζωή μου πάντα έκρυβε μέσα λίγο χιούμορ και τραγελαφικές καταστάσεις. Δεν ένιωσα ποτέ το δράμα, διότι δεν το ήθελα»

-Συμφωνείς με όλες τις αντιδράσεις των κριτών στα φαγητά που δοκιμάζουν; Γιατί κατά καιρούς έχουμε δει και κάποιες προσβλητικές συμπεριφορές απέναντι στους διαγωνιζόμενους.

«Κατά κύριο λόγο η γνώμη των κριτών είναι δικιά τους, είναι στοχευμένη. Οι κριτές είναι πάρα πολύ έξυπνοι άνθρωποι. Με το που μπεις και σε γνωρίσουν ή δουν το πιάτο σου, καταλαβαίνουν αυτόματα τι δεν έχει πάει σωστά. Αν σε δουν πολύ χαλαρό, θα στοχεύσουν στη χαλαρότητά σου. Αν σε δουν πάρα πολύ αγχωμένο, θα στοχεύσουν σε αυτό. Αν σε δουν ταπεινό, θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις για ποιο λόγο είσαι τόσο ταπεινός. Δηλαδή οι "πάσες" που κάνουνε είναι για να βγάλει ο άλλος πάνω-κάτω την προσωπικότητα του και μετά τι μαγείρεψε»

-Το φετινό MasterChef έχεις προλάβει να το δεις;

«Έχω δει κάποια κομμάτια. Έχω δει το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο. Από εκεί και πέρα έχω χάσει σχεδόν τα περισσότερα. Γνωρίζω βέβαια ποιοι έχουν μπει στο παιχνίδι. Βαριέμαι κιόλας λίγο αυτό το κομμάτι, γιατί φέτος ειδικά το έχουνε κάνει πάρα πολύ σοβαρό. Βλέπεις δηλαδή τους παίκτες να κλαίνε, αν δεν περάσουν, λες και εξαρτάται η ζωή τους από αυτό. Είναι κάτι με το οποίο δε συμφωνώ. Δεν κρίνεται η ζωή σου από κάτι τέτοιο 100%. Κρίνεται μια καλύτερη ζωή, μια ευκαιρία, αλλά η ζωή σου ή η καριέρα σου. Και αυτό είναι κάτι που αρχίζει και με ενοχλεί, γιατί όταν βλέπεις παιδιά να κλαίνε, σε πιάνει και λίγο μια θλίψη»

-Συμφωνείς με τα παιδιά που πηγαίνουν από εκπομπή σε εκπομπή, για να αναδείξουν το ταλέντο ή τον εαυτό τους. (π.χ η Σεμίνα από το MasterChef, που ήταν διαγωνιζόμενη και στο Hell's Kitchen του Μποτρίνι)

«Α, ναι αυτή έχει γίνει viral. Δεν μπορώ να γνωρίζω 100% αν κάποιος εστιάζει στο μαγειρικό κομμάτι ή στην προβολή του. Η αλήθεια είναι ότι το MasterChef είναι ένα challenge. Και εγώ όταν μπήκα, έτσι το είδα. Είναι μια εκπομπή- διαγωνισμός μαγειρικής- και εννοείται πως το βλέπεις λίγο εγωιστικά. Καταλαβαίνεις αν ο άλλος το κάνει για προβολή ή για προσωπικούς λόγους. Τώρα αν το κυνηγάς και πάρα πολύ πιστεύω πως κουράζεις. Η προβολή είναι επικίνδυνη. Εγώ που είμαι στην τηλεόραση τα τελευταία τρία χρόνια, κατάλαβα ότι είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά με το τι λες. Έχει τύχει δηλαδή σε live εκπομπή, να πω κάτι που για μένα ήταν πλάκα, αλλά στην ουσία προκάλεσε κρίση στους υπόλοιπους. Επίσης, η τηλεόραση μπορεί πραγματικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να σε στιγματίσει. Υπάρχουν κανόνες. Όταν είσαι νέος και δε γνωρίζεις και ξαφνικά παίρνεις τεράστια προβολή, προφανώς θα κάνεις λάθη. Όλοι έχουμε κάνει»

-Κριτής θα πήγαινες σε ένα τέτοιο reality;

«Δεν είναι τόσο απλό. Υπάρχουν μάγειρες που είναι 40 χρόνια και δουλεύουν στο εξωτερικό με περγαμηνές που δεν φτάνεις και δεν είναι κριτές. Πρέπει να έχεις κάποιο συγκεκριμένο μοτίβο γι'αυτή τη δουλειά. It's just a job»

-Άρα δε θα πήγαινες;

«Δεν είναι ότι δεν θα πήγαινα, απλά δε νομίζω ότι θα μου δοθεί ποτέ αυτή η ευκαιρία»

- Τατουάζ σαν μάγειρας έχεις;

«Το τατουάζ στους μάγειρες είναι πλέον στάνταρ. Είναι σήμα κατατεθέν. Εντάξει μην τους βάζουμε όλους σε ένα σακούλι. Προσωπικά, κάνω τατουάζ από τα 18. Το πρώτο μου τατουάζ μαγειρικό ήταν στα 18, που δεν ήταν καν τατουάζ στη μόδα. Είχα κάνει ένα στρουμφάκι, τον λιχούδη. Τα περισσότερα τατουάζ μου έχουν να κάνουν με τη μαγειρική και είναι μια μορφή δύναμης για να μην ξεχνάς ποιος είναι ο προορισμός σου και για το στόχο που θες να βάλεις. Έχω αρκετά τατουάζ, όπως κουτάλες, μαχαίρια, σκούφους και τα σχετικά, κλισέ μη φανταστείς»

- Τα αρνητικά σχόλια τα δέχεσαι εύκολα, ειδικά όσον αφορά ένα φαγητό που μπορεί να έχεις φτιάξει και να μην αρέσει σε κάποιον;

«Πιο παλιά τα έπαιρνα πάρα πολύ κατάκαρδα. Προφανώς και μ’ αρέσουν οι καλές κριτικές, αλλά βρήκα έναν τρόπο για να το ισορροπήσω και για να μη μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Γι’ αυτό δε ρωτάω ποτέ για το φαγητό μου. Το δοκίμασα, το σέρβιρα. Δεν θα σε ρωτήσω αν σου άρεσε»

 

-Στο ξεκίνημα της πορείας σου στην κουζίνα είχες δεχτεί "bullying" από κάποιον ανώτερο σου, όπως είχε γίνει πρόσφατα το σκηνικό στην Κέρκυρα σε εστιατόριο του Μποτρινι;

«Έχω δεχτεί άπειρο "bullying", αλλά λεκτικό, όχι σωματικό. Στις πρώτες δύο μέρες της πρακτικής μου, ο ίδιος ο σεφ με πιάνει και μου λέει "άλλαξε επάγγελμα τώρα, που είναι νωρίς". Αν είσαι ένας χαρακτήρας σαν και μένα, που δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με αυτά που του λένε, προχωράς ή πεισμώνεις. Αν κάποιος είναι ένας άνθρωπος πιο χαμηλών τόνων και τα παίρνει πιο σοβαρά τα πράγματα, μπορεί και να τον αποτρέψει στο να συνεχίσει σε αυτό το επάγγελμα. Τα παρουσιάζουν λίγο άσχημα τα πράγματα στην κουζίνα, δεν είναι πλέον έτσι. Υπάρχει πίεση, υπάρχουν φωνές, υπάρχουν νεύρα, αλλά τέτοιες ακραίες συμπεριφορές που δεν ξέρουμε καν αν υπάρχουν, είναι τελείως μεμονωμένες»

-Έχει υπάρξει κάποια στιγμή που να μετάνιωσες που ασχολήθηκες με αυτή τη δουλειά;

«Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει και τα διαλείμματα μου. Την πλάθω τη δουλειά. Μόλις ένιωσα ότι μπορεί να κουράστηκα, ξεκίνησα να κάνω κάτι άλλο - δούλευα για δύο χρόνια μπαρ. Δηλαδή, όταν έσκασα από το επάγγελμα - γιατί σκας κάποια στιγμή, ειδικά όταν δουλεύεις πάρα πολλές ώρες και συνεχόμενα . Υπήρξε μια περίοδος της ζωής μου που δεν ήθελα να ξαναδώ κουζίνα, για να ηρεμήσει λίγο το μυαλό μου. Δούλεψα μπαρ, από τις καλύτερες δουλειές που υπάρχουν γενικά (γέλια). Από εκεί που είσαι κλεισμένος σε ένα μέρος με άλλα 5-10 άτομα και φωνάζετε και βρίζετε, βρίσκεσαι σε μία ανοιχτή αίθουσα με κόσμο, αλκοόλ και μουσική. Αυτό το διάλειμμα έγινε πριν μπω στο MasterChef»

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM