Μαρία Σάκκαρη: Ισοπέδωσε την Κις και προκρίθηκε στους «8» της Ντόχα! (vid)

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν εντυπωσιακή απέναντι στην Μάντισον Κις και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του τουρνουά της Ντόχα.

Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε άνετη νίκη επί της 26χρονης Αμερικανίδας, Μάντισον Κις, (Νο 19 στην παγκόσμια κατάταξη) στη Ντόχα με 6-2, 6-2, σε μία ώρα και οκτώ λεπτά. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Μαρίας απέναντι σε Top 20 παίκτρια για το 2021.

Επί της ουσίας, για την Ελληνίδα τενίστρια το όπλο ήταν η συγκέντρωση, την οποία δεν έχασε σε καμία στιγμή του ματς. Με γρήγορο μπρέικ στο πρώτο σετ η Μαρία έφτασε στο 2-1, ενώ επίσης με μπρέικ στο 7ο game έκανε το 5-2 για να κατακτήσει στη συνέχεια εύκολα το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ με δικό της μπρέικ έκανε εύκολα το τρία δύο, ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το σερβίς της για να φτάσει στο 4-2. Η Μάντισον Κις παρέδωσε τα όπλα, με τη Σάκκαρη να παίρνει και τα άλλα δύο σετ σε ένα άνετο απόγευμα.

Το επόμενο εμπόδιο για τη Σάκκαρη θα είναι ακόμη υψηλότερο, καθώς θα αντιμετωπίσει είτε τη Λευκορωσίδα Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 8 στον κόσμο και Νο 3 στο ταμπλό), είτε την Ισπανίδα Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Νο 16).