Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αναδείχθηκε MVP των τελικών - Πρωταθλητές οι Μπακς

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει το ματς της ζωής του, οι Μπακς επικράτησαν με 105-98 των Σανς, έκαναν το 4-2 και αναδείχθηκαν πρωταθλητές του ΝΒΑ για δεύτερη φορά στην ιστορία τους μετά το 1971.

Ο «Giannis» στον κρισιμότερο αγώνα της καριέρας του είχε 50 πόντους (15/22 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 17/19 βολές), 14 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 5 μπλοκ σε 42 λεπτά συμμετοχής. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που σημειώνει τουλάχιστον 40 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 μπλοκ  σε αγώνα των τελικών. Επιπλέον σημείωσε 20 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο, κάτι που έχει καταφέρει σε τελικούς μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993.

Από εκεί και πέρα ο Κρις Μίντλετον είχε 17 πόντους, ο Μπόμπι Πόρτις είχε 16 πόντους ενώ 12 πόντους, 9 ριμπάουντ, 11 ασίστ και 4 κλεψίματα είχε ο Τζρου Χόλιντεϊ. Για το Φοίνιξ ο Κρις Πολ είχε 26 πόντους ενώ 19 πρόσθεσε ο Ντέβιν Μπούκερ και 15 ο Τζέι Κράουντερ.

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος NBA από τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο: «Incredible Yannis! Greeks everywhere celebrate!». «Απίστευτο Γιάννη! Οι Έλληνες παντού γιορτάζουν!»
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα