«Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Πώς είναι σήμερα η «Παναγία», Ολίβια Χάσεϊ

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ
Πηγή: Guardian

Η Ολίβια Χάσεϊ είναι η τηλεοπτική Παναγία του Φράνκο Τζεφιρέλι στον Ιησού από τη Ναζαρέτ. Η 69χρονη πια ηθοποιός με αγγλικές και αργεντίνικες ρίζες ξεκίνησε την υποκριτική της πορεία στο θέατρο, όμως ο Φράνκο Τζεφιρέλι ήταν εκείνος που την έκανε να καθιερωθεί, αφού με το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» κατάφερε να κερδίσει Χρυσή Σφαίρα.

Η μεγαλύτερη, όμως, επιτυχία ήρθε το 1977, όταν σε ηλικία 26 ετών, υποδύθηκε την Παναγία στη δημοφιλή σειρά «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Η ερμηνεία της στη σειρά που κάθε χρόνο καθηλώνει το κοινό, ήταν συγκλονιστική και μαζί με τον Ρόμπερτ Πάουελ, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της σειράς. Η Ολίβια Χάσεϊ έχει κάνει τρεις γάμους κι έχει αποκτήσει δυο γιους και μία κόρη.

Έχει 38 κινηματογραφικές ταινίες και 11 τηλεοπτικές παραγωγές στο ενεργητικό της, ενώ ακόμη έχει χαρίσει τη φωνή της στα video games των Star Wars. Έχει αποσπάσει βραβείο David di Donatello Awards για τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα» του 1969 , αλλά και Golden Globe για το ίδιο έργο, ενώ ο τελευταίος της ρόλος ήταν αυτός της Μητέρας Τερέζα το 2007.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ
Πηγή: Instagram

Τι έχει δηλώσει για τον Τζεφιρέλι

Η 69χρονη ηθοποιός σε παλαιότερη συνέντευξή της, το 2019, έχει δηλώσει για τον Φράνκο Τζεφιρέλι ότι ήταν ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες που ήξερε ακριβώς τι ήθελε από τους ηθοποιούς. 

«Ο Τζεφιρέλι ήταν εκπληκτικός. Γνώριζε ακριβώς τι ήθελε από τους ηθοποιούς, δεν τους καθοδηγούσε τόσο πολύ, ήξερε τη ''λάμψη'' τους. Θα σε έβαζε στο σετ και θα έλεγε: ''Πες μου πού σκοπεύεις να είσαι, εδώ είναι ο χώρος που θα εργαστείς, πως θέλεις να παίξεις;'' Σε περίπτωση που νόμιζε ότι χρειαζόταν κάτι περισσότερο, θα σου έλεγε ήσυχα, για παράδειγμα: ''Εδώ μπορείς να γίνεις λίγο πιο συναισθηματικός'', είχε αναφέρει η ηθοποιός.

«Ήξερε τι μπορούσαν να του δώσουν οι ηθοποιοί που διάλεγε, σε αντίθεση με τους περισσότερους σκηνοθέτες, με τους οποίους συνεργάστηκα μετά τον Τζεφιρέλι, που ήθελαν απλώς να αποδείξουν ότι ήταν σκηνοθέτες».

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ
Πηγή: Instagram