Οίκος Dior: «Πράσινο φως» ΚΑΣ για την φωτογράφιση στην Ακρόπολη

Dior
© Facebook

Η φωτογράφιση για τη νέα κολεξιόν του κορυφαίου οίκου μόδας Dior, θα γίνει, μεταξύ άλλων, και στην Ακρόπολη. Αυτή η είδηση έρχεται στη δημοσιότητα και θεωρείται επίσημη, αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε το «πράσινο φως», προκειμένου να είναι εφικτό να γίνουν φωτογραφήσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, ανάμεσα στους οποίους και η Ακρόπολη.

epigrafi-akropoli
TWENTY

Ειδικότερα, ο διάσημος γαλλικός οίκος μόδας Dior πήρε επίσημα το «οκ» από το ΚΑΣ τα ξημερώματα της Τετάρτης και η φωτογράφιση είναι και επίσημα προ των πυλών.

Να σημειωθεί πως οι φωτογραφίσεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της παρουσίασης της καλοκαιρινής συλλογής του οίκου Dior, μία συλλογή η οποία όπως έχουν ανακοινώσει είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα και αφιερωμένη στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, είναι εκείνη που υπογράφει τη συλλογή, η οποία συλλογή έχει πολλά παραδοσιακά ελληνικά μοτίβα και είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το ντεφιλέ για τη νέα συλλογή του οίκου Dior, «Cruise 2022», έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου.

Ποια άλλα μέρη πήραν το «πράσινο φως» από το ΚΑΣ

Τα μέλη του ΚΑΣ εισηγήθηκαν ομόφωνα υπέρ της διάθεσης των χώρων που ζητήθηκαν μεταξύ των οποίων, πέρα από την Ακρόπολη, συμπεριλαμβάνονται και τα ακόλουθα:

  • Ηρώδειο
  • Νεμέα
  • Αρχαία Αγορά
  • Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Παρά τις αρχικές αμφιβολίες λοιπόν που υπήρξαν και αφορούσαν στην κινηματογράφηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στον εσωτερικό χώρο του Ναού του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά. Τελικά «ειπώθηκε» το μεγάλο «ναι».

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, ωστόσο θα επιτραπεί η λήψη φωτογραφιών και αεροφωτογραφιών οι οποίες, σύμφωνα με την άποψη των μελών του ΚΑΣ, θα λειτουργήσουν ως διαφήμιση της χώρα μας στο εξωτερικό.

μοντέλο του οίκου Dior
© Facebook

Αναμένεται να συζητηθεί η επίδειξη μόδας στο Καλλιμάρμαρο

Επιπλέον, ο οίκος Dior έχει ζητήσει να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας μέσα στο Καλλιμάρμαρο, κάτι το οποίο αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Καλλιμάρμαρο
© EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο οίκος Dior θα αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που ρούχα υψηλής ραπτικής όπως αυτά του Christian Dior θα «συναντηθούν» με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμού, καθώς πριν από 70 χρόνια είχε πραγματοποιηθεί μια εξαίσια φωτογράφιση του οίκου στην Ακρόπολη, και τώρα είναι η στιγμή να αναβιώσουν στιγμές κάλλους και υψηλής αισθητικής «μπλεγμένες» με την πολιτισμική αξία της Ακρόπολης.

φωτογράφιση Dior στην Ακρόπολη
© Twitter

Τότε, οκτώ φορέματα του Dior είχαν παρελάσει μπροστά στον Παρθενώνα και στον φακό του φωτορεπόρτερ Jean-Pierre Pedrazzini, σε μια φωτογράφιση που έγινε για λογαριασμό του Paris Match.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα