To χθες και το σήμερα της διασκέδασης στην Αθήνα

Φωτορεπορτάζ: Έρημο μοιάζει κατά κύριο λόγο το τοπίο στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, που παλιότερα έσφυζαν από ζωή.

Της Δέσποινας Τσίρου

Με μια μικρή βόλτα στην πόλη συνειδητοποιεί κανείς την αντίθεση που υπάρχει με τα προηγούμενα έτη, όπου υπήρχε μεγάλη κοσμοσυρροή από πολίτες και τουρίστες. Πιο αναλυτικά, η κίνηση στα σοκάκια της Πλάκας φαίνεται πως έχει μειωθεί αισθητά μετά την υγειονομική κρίση.

Αν και οι περισσότεροι χώροι εστίασης μαζί με τα καταστήματα έχουν ανοίξει εκ νέου, οι πελάτες φαίνονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Ύστερα από την άρση των μέτρων, το σταδιακό άνοιγμα των μαγαζιών φαίνεται πως δεν προσέλκυσε τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου, προκειμένου να «καλύψει» τις οικονομικές επιπτώσεις που «άφησε» πίσω της η πανδημία.

Το news2u βρέθηκε στην περιοχή της Πλάκας, συνομιλώντας με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι ελπίζουν πως η παρούσα κατάσταση θα καλυτερεύσει. Οι ίδιοι αναφέρουν πως ευελπιστούν να δουν τα μαγαζιά να γεμίζουν όπως πριν.

Οι μαγαζάτορες θεωρούν πως ο εμπορικός κόσμος πρέπει να βοηθηθεί από την κυβέρνηση, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων τα έξοδα είναι περισσότερα από τα καθαρά έσοδα των καταστημάτων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει ένα μεγάλο «βάρος» στον εργοδότη αναφορικά με την κάλυψη των πάγιων εξόδων και των οικονομικών απολαβών των εργαζομένων.

Λόγω αυτού, αρκετοί εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους, αφού οι επιχειρήσεις δεν είχαν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν τις μηνιαίες οικονομικές απολαβές τους.

Ο φωτογραφικός μας φακός βγήκε στους δρόμους και εντόπισε αυτή την έντονη αλλαγή που έχει προκύψει.

Το πριν και το μετά της οδού «Λυσίου» που κάποτε ήταν «γεμισμένη» με κάθε λογής κόσμο

 

 

Η «νηνεμία» παραμένει η ίδια και στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της οδού «Αδριανού»

φωτορεπορτάζ

 

Στο ίδιο μοτίβο εκτός από τους δρόμους κυμαίνονται και τα μαγαζιά, τα οποία βλέπουν τον τζίρο τους να πέφτει και τους πελάτες να απομακρύνονται.

φωτορεπορτάζ φωτορεπορτάζ

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM