Βασικός αντίπαλος του τραυματία είναι ο χαμένος χρόνος

ΕΚΑΒ

Με αφορμή το τραγικό τέλος που είχε η αναζήτηση της 11χρονης Αλεξίας στα Χανιά, που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Μακριού Τοίχου, μέσα από το site της Υγείας οφείλουμε να τονίσουμε τη σπουδαιότητα που κατέχει ο χρόνος σε κάθε περιστατικό που αφορά τον άνθρωπο.

Ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, που σήκωσαν μέχρι και drone για τον εντοπισμό της, η 11χρονη βρέθηκε νεκρή στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στο ύψος της εκκλησίας.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του τραυματία και του διασώστη είναι ο χαμένος χρόνος

Η επιστήμη της ιατρικής παρέχει τις στοιχειώδεις αρχές, οι οποίες, εάν τηρούνται από όλους όσοι εμπλέκονται στην προνοσοκομειακή φροντίδα των τραυματιών, μπορεί να βελτιστοποιήσουν την έκβαση της επιβίωσης των τραυματιών.

Σύμφωνα με τον διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ Χαράλαμπο Καπνόπουλο, «ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται από τον κάθε εμπλεκόμενο, π.χ. από τον πρώτο ανταποκριτή στο σημείο ο οποίος θα δώσει την πρώτη και σωστή πληροφορία για την κατάσταση του τραυματία, τις πρώτες βοήθειες που θα μπορεί να δώσει εάν είναι εκπαιδευμένος γι’ αυτό μέχρι την ενεργοποίηση των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών EMS, είναι καθοριστικής σημασίας».

Διαβάστε τη συνέχεια στο health4u.gr 

 

Καπνόπουλος Χάρης, ΕΚΑΒ
Διασώστες επί τω έργω
ΕΚΑΒ και πυροσβεστική
Καπνόπουλος Χάρης, ΕΚΑΒ
Διασώστες επί τω έργω
ΕΚΑΒ και πυροσβεστική